Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Canon LBP2900 netiskne

Ahoj,

potrebuju radu od nekoho, kdo nekdy rozdelaval tiskarnu. Kamarad ma tento Canon a jeho 2,5 lety nasledovnik si asi chtel hrat na tiskare. Videl a vedel kam se do tiskarny vklada papir (tiskarna se vzdy zavirala), vyuzil nestrezeneho okamziku a asi chtel neco vytisknout pro svoji stejne starou sestru, tak misto papiru pouzil balik lepicich stitku 3M, zasunul je hluboko do tiskarny a prchli. Pak jsme potrebovali neco tisknout a nikdo si tech stitku uvnitr nevsiml. Tiskarna je samozrejme nejakym zpusobem nabrala (nechapu jak, ale proslo ji skoro 0,5cm stitku). Od te doby netiskne. Vcera jsem to zkousel rozmontovat a vycistit. To se povedlo, tiskarna sice vydava podezrele zvuky a normalne funguje - jen netiskne:). Papir uplne normalne projede, ale nic se na nej nenatiskne a co jsem si jeste vsiml, tak zvuky, ktery doprovazeji pruchod papiru tiskarnou jsou o cca 1-2s delsi, nez byvaly. Proste papir uz je ven a tiskarna porad toci s tim motorkem nebo co to je. Toner by mel mit jeste spoustu obsahu.

Nevite nekdo, kam se v ni podivat co by mohlo pripadne tiskarnu zachranit nebo ji uz muze rovnou hodit do popelnice?

Dik

Předmět Autor Datum
A valec si opticky skontroloval? Mohlo dojst k jeho poskodeniu aj ked podla zvukov co popisujes to v…
fleg 31.12.2011 12:07
fleg
Tak ted jsem to rozmontoval a uz dal dohromady. Uz to tiskne, ale spatne to asi podava papir. Dela t… poslední
Radek 31.12.2011 13:01
Radek

Tak ted jsem to rozmontoval a uz dal dohromady. Uz to tiskne, ale spatne to asi podava papir. Dela to tohle: Das tisk a zacne si to brat papir, nechas vytisknout jednu stranku, ale ty zvuky (asi podavace) jsou takovy, jakoby to melo vytisknout stranky 2. To znamena, ze neporouchana tiskarna vydava zvuky pouze pokud tiskne a podava papir. Tohle podava papir, ten probehne tiskarnou a nic se nenatiskne. Papir vybehne ven (mam v tiskarne pro jistotu 1) a tiskarna si chce brat dalsi, pokud tam v tomto okamziku strcim papir, tak projede tiskarnou a normalne se to vytiskne. Kdyz jsem zkousel dat do tiskarny vic papiru, prvni probehne tiskarnou jako prazdny a na druhy to tiskne. Problem je v tom, ze 3 nebo 4 papir uz si poda blbe a zasukuje se to v ni a papir je zaseknuty.

Jeste hned po zapnuti tiskarny to zacne kdovi proc 6x jakoby podavat papir, ale ten se neposunuje, dela to jen ten zvuk.

Myslis, ze to ma smysl spravovat (nekde v servisu) anebo to je lepsi vyhodit?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru