Avatar uživatele
Flidrouš

Mohu něco dělat proti Policií ČR?

Dobrý den
Mám problém na začátku března přišel anonymní email mě žákyni kde ji, mě a mého kolegu uráželi.
Vše jsme předali policií a ta to tzv. ,,zametla,, pod koberec že český zákon nezná slovo kyberšikana.
Celý školní rok jsme s tím bojovali protože na mě i na kolegu žáci útočili a ptali se co je na tom pravdy. (Šlo o to že máme s danou žákyní pohlavní styk)
Pak se celá situace docela uklidnila ale teď o prázdninách mi žákyně píše ze to psychicky nezvládá ze na ní všichni opět útočí.
Chtěl bych jí pomoci ale nevíme s kolegou jak. Můžeme popohnat nějak policií aby ty anonymní emaily nějakým způsobem řešily??
Předem díky za rady.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2835 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Adamos00

Jak sakra může být z urážení přes mail na dně? :O co tahle to nečist nebo si vytvořit nový mail.. být na jejím místě by mi to urážení spíš přišlo vtipné smát se demencí těch co píšou ty maily.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tw!st

Co třeba to dát do spamu, pak až se ti budou vysmívat jak se vám líbí ty jejich emaily tak řekneš něco ve stylu: „cože? já nevím já už mám nějakou dobu nový email“ myslím že by je to dost vytočilo 😁

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Seven777

Asi ne

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

no kdybych chtěl opravdu zjistit kdo mi ty maily posílá (nejspíš k tomu používá různé neexistující schránky, adresa odesilatele se dá snadno falšovat) tak bych si založil řekněme 20 emailovych schranek jirka55 až jirka75 a … podle toho na který email mi „šikana“ přišla už bych pak snadno poznal kdo mi jej poslal protože bych každou s těch adres dal vždy jen jedné osobě 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

další možnost jak identifikovat pisatele, pokud není přiliš inteligentní a v adrese odesilatele uvedl nějakou existující schránku, je napsat mu odpověď a v ní uvést odkaz například „podla jsme na tebe právě trestní oznámení pacholku, máme tě, napsali o tobě už i v místním deníku _viz odkaz_“ … ten odkaz samozrejme nepovede na mistni denik, ale na specialni skript ktery pouze zaloguje cas pristupu a IP adresu navstevnika, a jakmile mate jeho IP adresu, pak uz steci jen zjistit u ktereho ISP poskytovatele pripojeni je dana adresa provozovana. Policie si pak muze vyzadat identitu klienta ktery se pod danou ip pripojuje, no a máte ho. Chce to trochu štěstí, ale jde to.

před 2834 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

policie zřejmě nemá odborníky aby takovéto pastičky na pisatele chystala a snažila se ho identifikovat, holt to budete muset udělat sami a když policii dodáte IP, bude to mít už o dost snažší.

před 2834 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek