Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mohu po vyhození ze školy pracovat na dohodu o provedení práce?

Hezké odpoledne,
v září jsem nastoupil na ČVUT, bohužel jsem přecenil své schopnosti a i přes velkou snahu nezískám dostatek kreditů pro postup do dalšího semestru. K 16.2. přijdu o stav studenta a budu muset na úřad práce.
Delší dobu se ale snažím zjistit informace od kamarádů a mám v plánu jít znovu na přijímací zkoušky na jiné školy, které budou lépe vyhovovat mému vysněnému zaměření. Teoreticky tedy počítám s tím, že od konce září budu znovu studentem, nezaměstnaný budu na 7 měsíců.
Nebude v tomto případě problém, když začnu ještě před opuštěním školy pracovat několik hodin v týdnu na dohodu o provedení práce? Plánuji docházet na kurzy angličtiny, musím se učit na přijímací zkoušky a rád bych se naučil další programovací jazyk, proto nechci časově náročnou brigádu, nudit se nebudu. Měsíčně částka určitě nepřesáhne 2000, z mého pohledu by šlo o příjemný finanční bonus, ale pokud by mi z té částky nic nezbylo, nemá cenu se snažit a radši se zaměřím i v tom zbývajícím čase na něco užitečného v budoucnu.

Předem mnohokrát děkuji.

Předmět Autor Datum
Můžete. Nezapomeňte u zaměstnavatele podepsat prohlášení k dani z příjmu, abyste mohl uplatnit slev…
ivzez 08.01.2014 17:52
ivzez
BTW: Co za fakultu studujete? Já jsem prolezl FEL, můj syn se o to taky pokoušel, ale taky narazil n…
Yarda 09.01.2014 09:51
Yarda
Děkuju za rady. FIT. Narazil jsem na kredity, dostal jsem na obě matiky cvičícího, který moc dobře… poslední
Potkan007 09.01.2014 11:35
Potkan007

Můžete.

Nezapomeňte u zaměstnavatele podepsat prohlášení k dani z příjmu,
abyste mohl uplatnit slevu na poplatníka.
Pak nebudete až do cca 13.000 Kč hrubého platit žádnou daň
(přesněji: daň pokryje sleva na poplatníka).

Nedokládejte potvrzení o studiu. Studentem budete už jen krátce
a z uvedeného příjmu neuplatníte ani celou slevu na poplatníka
(slevu na studenta není při tomto příjmu z čeho uplatnit).

BTW: Co za fakultu studujete? Já jsem prolezl FEL, můj syn se o to taky pokoušel, ale taky narazil na ty B. L. Bé kredity, ve zkouškovém období byl nemocný, s horečkou jel do Prahy, aby získal potřebný počet a mohl pokračovat v letním semestru. Za mne se zkoušky ze zimního semestru mohly dělat i po celý letní. Konstatoval jsem, že ten současný studijní systém včetně rozdělení na bakalářskou a magisterskou část určitě nevymyslel žádný malý B. L Bec.

Děkuju za rady.

FIT. Narazil jsem na kredity, dostal jsem na obě matiky cvičícího, který moc dobře věděl, co dělá, jenže měl pocit, že jsme stejně geniální jako on a podle toho opravoval testy. V prvním testu z logiky, které zadávají cvičící, jsme měli i látku, kterou měli ostatní až v druhém a třetím testu. Bohužel se jeho genialita neprojevila dostatečně včas na to, abych měl možnost ho vyměnit za někoho jiného. K tomu jsem nedal programování, zápočtový test polovina lidí nezvládla včas, bohužel včetně mě. Potřeboval jsem 26 bodů, maximum bylo 30 a v opravném termínu se započtenou penalizací za druhý pokus už je maximum jenom 25,5.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru