Avatar uživatele
Nikoool

Mohu propadnout kvůli školní docházce? Jsem v 8. třídě.

Kvůli zdravotním problémům. Kolik musím mít max. zameskanych hodin, abych opakovala ročník?

Zajímavá 0 před 2867 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Uvědomte si, co znamená propadnout.

1. Propadnout můžete jen tehdy, jestliže máte na vysvědčení nedostatečnou, tedy celkový prospěch = neprospěla.

Jestliže vám chybí známky, nedostanete vysvědčení, ale jen výpis, protože jste neklasifikovaná a musíte složit dodatečné zkoušky.

Klasifikační řád
http://info.e­du.cz/cs/node/34279

„Nelze-li žáka hodnotit na konci druhého pololetí, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za druhé pololetí bylo provedeno nejpozději do konce září následujícího školního roku. Do doby hodnocení navštěvuje žák nejbližší vyšší ročník. Není-li žák hodnocen ani v tomto termínu, neprospěl. “

2. Absence
Na jedné základní škole mají stanovené níže uvedené procento absence. To záleží na počtu vyučovacích hodin v daném předmětu.
Povolená celková absence 50% z více vyučovacích hodin nebo nad 40% pouze v některém z předmětů . Na jiné škole 30 %, někde 20 % atd.

Nemůžeme vědět, kolik procent zameškaných hodin je stanovené na vaší škole.

Tudíž potřebné informace se dovíte jen na škole, kterou navštěvujete.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Kvůli zamečkaným hodinám ročník opakovat můžete. Pokud jsou tyto hodiny omluvené, tedy u zdravotních důvodů předpokládám, že ano, pak samozřejmě záleží, kolik jich je a jestli máte ze všech předmětů dostatečný počet známek. POkud zameškané hodiny přesahují, tuším, dva měsíce a známky chybí (což by v polovině června už mělo být jasné), čeká Vás během letních prázdnin vyrovnávací zkouška, která by měla posoudit Vaše znalosti. POkud prospějete, budete pokračovat dále 9. ročníkem. POkud ne, budete pravděpodobně opakovat 8.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Myslím, že každá škola to má nastavené jinak. Pokud nebudeš mít v docházce stanovený počet hodin, nebudeš klasifikován a tím pádem daný ročník neabsolvuješ. Přesné informace se dozvíš na konkretní škole.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek