Avatar uživatele
josefosmy

Mohu si zřídit z hospody klub? Získám tím nějaké výhody?

Mám možnost převzít malou hospodu na sídlišti, v blízkosti centra stotisícového města, která ze dne na den skončila. Částečnou klientelou bych měl zatím zajištěnou. Hospoda se nijak nepropagovala, majitel to měl jen jako bokovku k důchodu. Kapacita hospody je 30 – 40 lidí, dle uspořádání stolů. Nájem by byl něco kolem 5000 Kč, což se mi zdá celkem přijatelné. V zařízení bych chtěl připravovat jednoduché teplé i studené pokrmy. Moje otázka zní, jestli je lepší nechat prostor jako hospodu, nebo z toho udělat klub. Údajně klub má nějaké úlevy na daních? Popřípadě kde by mi byl někdo schopný odpovědět? Díky moc.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mojitek před 2945 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Myslím, že běžný komerční klub nemá žádné výhody, co se týká základních daní. Výhodou může být to, že klub si může určovat, kdo další se stane členem klubu, a pokud to neni restaurace, ale klub, lze ho vést i nadále jako kuřácký.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

tak za 5 tis /měs je to fakt zadara. Na přípravu jídel musí být prostor připraven a zkolaudován(pokud ještě nebyl…).O úlevě na daních nevím,možný to je,ale klub má výhodu v tom,že ti tam nebude chodit kdejakej otrapa,feťák ,prostě někdo „nepřizpůsobivej“ apod. Ty ho tam prostě nepustíš s tím,že není členem klubu.Tak držím palce

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání