Avatar uživatele
paul1

Mohu zasadit teď jarní česnek (začátek listopadu)?

Dostali jsme trochu cibulek jarního česneku, chtěl bych vědět, či něco nepokazím, když nějaké stroužky posadím už teď. Také by jsem rád věděl, či by bylo vhodné na posazený česnek nasypat vrstvu pilin z jehličnatého dřeva jako ochranu před vymrznutím. Díky moc za odpovědi, Pavel

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2725 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Termín výsadby se řídí teplotou půdy – měla by trvale klesnout pod 9 stupňů Celsia, aby stroužky nebyly v půdě napadány fuzáriem. Spon je vhodný podle odrůdy 5 – 12 × 20 – 40 cm, hloubka výsadby asi 6 cm. Po výsadbě se pozemek uválí nebo zavlaží.
Osobně si myslím,že je lepší jej sázet na jaře,ale každý má své finty kdy a jak,klidně můžete sázet až do prvního sněhu,ale jsou tam už rizika napadení houbovámi chorobami.
Jarní česneky můžete sázet od podzimu do jara kdykoliv. Při podzimní výsadbě bývá větší výnos, skladovatelnost se nesnižuje. Půvab jarní výsadby spočívá v tom, že se připravuje naráz celý pozemek i na ostatní plodiny, takže se nemusí vyhýbat vysazenému česneku, a není nezbytné ošetření proti houbomilce.
Tady je dost návodů.
http://www.k-cesnek.cz/cesnek-v-otazkach.php

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada