Avatar uživatele
jiriii

Mohu zažádat stavební Byt.družstvo o vyúčtování k určitému měsíci?

Mám byt v O.V, budu ho pronajímat,
na bytovém družstvu mi dali k vyplnění žádost(žádost o rozúčtování záloh na služby mezi jednotlivé uživatele bytu) a oznámení(oznámení vlastníka o přenechání bytu k užívání jiné osobě).Chtěl bych udělat jen vyúčtování , nechci to psát na jinou osobu, chtěl bych se vyhnou zbytečnému papírování a zároveň bych měl přehled zda je vše zaplaceno a vyhnul bych se třeba odstřižení od vody apd. Já bych to platil dál a nájemník by to platil mě.
Anebo bych to raději měl převést na nájemníka??
Jak by jste se rozhodli vy?
Moc díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Pepa25 před 3310 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Plať to ty, já také byt pronajímám a vše si od nájemníka beru já, pak to sama platím. Peníze je nejlepší si brát každý měsíc na ruku, a ze začátku jsem psala smlouvu jen na měsíc a vždy prodlužovala, až po čase, jsem dala smlouvu na rok.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Funna

na nikoho nic nepřeváděj…když nebude inkaso platit, bude to tvůj „průser“.....nebo snad budeš na nájemníka pokaždé přepisovat vodu, plyn, elektriku?…to asi těžko, smlouvu s těmihle institucemi bys měl mít ty…inkaso (SIPO) bude napsané na tebe, budeš ho platit ty a od nájemníka budeš brát nájem…a co se týče vyúčtoání k určitému měsíci…no zkusit to můžeš, záleží na tom jak se tam u vás dělá účtování…ale moc nevěřím tomu, že ti ho udělají…mě ho např odmítli, protože kotelna je v domě a topení a teplá voda se účtuje jen jednou za rok v rámci celého baráku a společných prostor…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek