Avatar uživatele
ptáč

Mohu zde zveřejnit nějakým způsobem můj\tedy jejich výpis z úvěru + osobního účtu?

Je to legální? Jestli by to třeba někomu nevadilo. Já bych to sem okopíroval aby tam nebylo jméno a to dlouhé číslo které by mě okatě spojovalo s mým účtem. Dneska jsem tam klikl do té hysterie transakcí a vyčetl, že každý měsíc mě strhávají 214 korun za jakousi pokutu, před chvílí jsem to četl; Splátka poplatku/pokuty ve spl. To znamená, že v práci pracuji skoro 2 hodiny na to, že mě oni kdysi volali že nemám peníze, jo, a teď když je mám, tak mě za to trestají, nebo já nevím. To sem můžu psát, takové důvěrné informace o krámech z banky?
Úvěrový účet (411442480×)

Počáteční stav

35 140,18 CZK

24.7.2014 – 22.8.2014

Konečný stav

34 430,88 CZK

výše je zkopírované ale není to celá hysterie. Před 14 dny mě z české spořitelny volala nějaká Lucka Pernicová abych tam přišel, že mě nezastřelí. Já myslel bůhví co tam budu podepisovat ale ona mě tam do hlavy bušila půjčku na zaplacení kontokorentu abych si vzal buď kolem 50, nebo 110000, že to je výhodné. Prý je to na 7 let. Oni ty hovada tu nabídku další půjčky strkaj i do bankromatu. Když tam čovek klikne, jo, a tam se dole zobrazují nabídky těch půjček. Ale já jsem jí řekl potom do teho telefonu, že si umřu sám i bez nich, že mě to doma zakázali že jsou to hajzli. Takže ona mi vlastně hodila di ksichtu, že su furt na kontokorentu 20000, jo, a že než abych to splácel do důchodu, jo, tak že mě nabídne další půjčku, abych se toho zbavil a zaplatil, že to splatím za 7 let a ještě mi zbude na deštník. Tak mi to tam na Jánské řekla. Tak bych se chtěl zeptat. Když se může vypisovat celý hausnumera virového testu hijack a je to veřejný, no tak když taky potřebuji poradit s krámama ze spořitelny, jestli to tady může někdo porovnat se svou databází a se zkušenostma. Protože v práci tomu nikdo nerozumí, tam akorát řeknou že okrádají lidi, takové všeobecné názory které znám. Že do další půjčky už nejdu. V roce 2017 mám zaplacený úvěr na hovno, a po té době přejdu k jiné bance kam mě chodí msta. A jestli můžu když jim dlužím, morálku mám přece dobrou, v té české spořitelně jsem od listopadu 1991, hned přesedlat nejlíp k mbank nebo tam kde nebudu krmit hospodářská zvířata.
Doplňuji:
@marvin777 existuje jisté doporučení nového klienta bance mbank. Jestli máte zájem, mohu na to na pobočce vyjednat. Nevím jak se to přesně formuluje. Za získání nového klienta je nějaká výhoda. Když tak do komentářů, email pro odpovědi.cz je nefunkční.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3496 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
setapouch

Proc se nezeptas v bance, ktera ti ty penize strhava? Ta by mela byt schopna zduvidnit ti o co jde.
Zalozit si uctu muzes kolik chces u kolika bank chces.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Pepa25

Zveřejnit o svém účtu nebo úvěru můžeš cokoliv, to neporušíš bankovní tajemství, maximálně ze sebe uděláš rohaté zvíře (zvláště pokud to uděláš zmateně v noci po pár pivech).
Souhlasím se setapouchem: nepiš na lampárnu, prober to v bance, v případě nějakých pochybení ze strany banky to řeš s finančním arbitrem nebo ČNB, všechno splať a změn banku atd.
Doplňuji:
marvin777: díky za vysvětlení, že jde o pojištění schopnosti splácet. Vždycky jsem si říkal, proč někdo využívá poradce na poměrně jednoduchý produkt, jako je hypotéka, ale když vidím materiál, jako je tazatel (sprostá slova, ale problém není schopný vysvětlit) …

Upravil/a: Pepa25

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marvin777

Řeším se dvěma klienty nyní totéž, mohu Vám poradit. Částka 214 Kč není pokuta, ale splátka poplatku. Toto chytrastické pojmenování však u mne budí již delší dobu pochybnost, pod tímto poplatkem rozumějte pojištění schopnosti splácet, které jste uzavřel společně s úvěrem. Dobrá zpráva je, že obvykle toto pojištění můžete kdykoliv vypovědět, za určitých okolností se však vyplatí, proto je třeba to zvážit. Cena pojištění se pohybuje od 5 do 10% z výše měsíční splátky (pojištění je placeno měsíčně).
Více zde: http://www.csas­.cz/banka/con­tent/inet/inter­net/cs/cenik_spo­trebitelsky_u­ver_r.pdf

Bohužel pojištění má vcelku hodně podmínek, to klienti obvykle nevědí. Např. pokud budete propuštěn na základě dohody se zaměstnavatelem, pojišťovna za Vás úvěr splácet nebude (tzv. výluka z pojištění). Navíc za Vás v případě výpovědi platí jen 6 měsíců. Poté musíte splácet sám. Stejně tak pokud jste nemocen, platí za Vás až od třetího měsíce. Je třeba si spočítat, kolik dlužíte a jestli má smysl si úvěr ve výsledku předražit např. o 15 000. Pokud nevlastníte žádný majetek a zemřel byste, nemusí Vás zajímat, co se poté s úvěrem stane. Příbuzní dluh nedědí (více viz soupis pozůstalosti, popř. odmítnutí dědictví jako celku). Pokud je úvěr nízký, není třeba jej podle mého názoru pojišťovat.

Doplňuji:
Dále k nekalým praktikám poradců ČS:
Co se týče kontokorentu, ten můžete mít i dvacet, třicet let. Pro banku je to velmi výhodný produkt. Jednání poradců ČS mne již dlouhou dobu znepokojuje, protože poskytují značně zavádějící informace a bohužel často i záměrně lživé. Alespoň u obou mých posledních klientů tomu tak bylo.
Poradci jsou bohužel často tlačeni k nabízení takovýchto nevýhodných produktů, neznají dobře svoje služby a produkty, podávají mylné informace z neznalosti apod. Není to jen doména pobočky na Jánské, kde jsem několikrát byla.
K věci: přístup dané poradkyně byl neprofesionální. Úročení některých kontokorentních úvěrů je podobné jako spotřebitelských úvěrů. Pokud byste jej konsolidoval, pravděpodobně byste se dopustil dvou nejčastějších chyb:
1/ dáte dohromady všechny úvěry, které máte a to i ty výhodné jen proto, abyste si snížil splátku (poté platíte úroky vlastně dvakrát, je to složitější, nechci zabíhat do detailu)
2/ až budete mít finanční nouzi, vezmete si kontokorent znovu, protože Vám ho banka bude opět čile nabízet a budete na tom hůře, než na počátku
Vzbuzovat ve Vás pocit, že budete kontokorent splácet věčně, je přímo nehorázné. Takto ten produkt byl vymyšlen a funguje skvěle. Spousta lidí jej používá jako rezervu. Úročí se denně, klient se cítí lépe s takovým finančním polštářem a stejně jej většinou používá na krytí běžných věcí. Služba je to však drahá – od 12,9 do 18,9% ročně u ČS. Podobně jsou však na tom i úvěry se všemi poplatky. Proto není třeba cokoliv konsolidovat.

Upravil/a: marvin777

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ptáč

Kterou banku tedy zvolit? Na běžný účet. Podle klientského indexu se jeví dobře M-Bank a Air Bank.
http://www.ban­kovnipoplatky­.com/klientsky-index.html

před 3496 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marvin777

Ještě jeden velmi důležitý postřeh. Pokud máte dobrou platební morálku, banky Vás budou brát všemi deseti. Poslednímu klientovi, který nemá problémy se splácením, jsem vyjednala snížení úrokové sazby na 8% ročně (z původních 15%). Dělá se to takto: kontaktujte banku, o kterou máte zájem a požádejte ji o nabídku konsolidace Vaší půjčky u ČS. Jestliže Vám nabídnou přijatelný úrok, zajděte s touto konkurenční nabídkou do ČS a předložte ji jim, ať Vám úrok sníží na úroveň této lepší nabídky nebo že odcházíte k jiné bance. Pokud jste jejich dobrým klientem, nabídnou Vám něco lepšího, ale nesmíte se nechat opít rohlíkem. Žádné vedení úvěrového účtu za 59Kč měsíčně, žádné povinné pojištění apod. KB nyní nabízí vrácení 2 splátek z úvěru (tuším že hned 2. a 3. měsíc). To vše se Vám musí projevit i u ČS, nabídku Vám musejí minimálně dorovnat na úrokové míře, jinak odejděte. Pokud lepší nabídku dostanete, přijďte s ní znovu na pobočku banky, kterou jste si vybral a ukažte jim, že se Vás Vaše domovská banka nechce vzdát. Většinou Vám nabídnou lepší úrok. Takto to můžete opakovat, dokud to nepřestane bavit Vás nebo banky. Nabídka se někde ustálí. Poté odejděte k té bance, ke které budete chtít. V současnosti je nejlepší na úvěry mBank a Airbank. U mBank je nevýhoda, že osobní vyjednávání bude zřejmě složitější, ale to ostatně u Airbank také. U Airbank je zase nevýhodné, že mají vysokou úrokovou míru – až 19,9% (pokud se nepletu). Výhodné úročení získáte až poté, co budete bezchybně splácet (poté se můžete dostat až na 9,9% a to mBank nabízí už od začátku). Nicméně u Airbanky můžete splátku snížit dle potřeby (musejí Vám to však schválit).
Ještě Vás musím upozornit na časté praktiky: nikdy neuzavírejte smlouvu hned téhož dne. U ČS se mi stalo, že klienta tlačili k podpisu, protože údajně výši úrokové míry schvalovala ředitelka pobočky a chtěli mít proto jistotu, že nebudou muset žádost o předschválení půjčky stornovat. To Vás jako klienta absolutně nemusí zajímat. Nebojte se neustále ptát na to, čemu nerozumíte. Dělám to i já. Mohu Vám s klidným srdcem říct, že řadoví bankéři toho většinou nevědí o mnoho více než trochu informovaný klient. Většinou se snaží vypadat erudovaně, ale bohužel často nemají ani základní znalosti o výpočtu úrokové míry a jistiny.

před 3504 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Jenom bych chtěl opravit. Dluhy se dědí !!!

před 3496 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marvin777

Ano, to je pravda, ale vždy máte možnost předluženou pozůstalost odmítnout jako celek. Pokud byste zdědil jen dluhy, dědictví odmítnete. Pokud zdědíte kromě dluhů i nějaká aktiva a dědictví je stále plusové, samozřejmě jej neodmítnete. Dědíte buď vše nebo nic. Není tedy možné se vzdát jen dluhů a ponechat si aktiva.

před 3414 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

„Většinou se snaží … ale bohužel často nemají ani základní znalosti…“
No to o nich máš ještě velice dobré mínění – podívej, oni chtějí jen vilku a Ferárko… a kdyby byli korektní, tak jak mají být, tak by měli jen 2+1, Fáčko a jednou za rok dovču v Chorvatsku :DDD
Zajímalo by mně, jestli je na ČT 1+2 nějaký pořad, který se zabývá těmito podvody, příp. problémy s úřady a varuje tak veřejnost, myslím tak jednou za týden, v dobrou dobu(19 – 21hod), tam by se teď s tímto zašlo, a oni by se s tím zabývali, né????? (a zveřejnili to)

před 3496 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

Oni moc dobře vědí, co mají dělat. Řeknou; tady máte peníze, nate, vemte si je. Na zlatém podnose, připadá mi to jak pěstování dobytka; krávě se dá píce a podojí se mléko. A útočí na dělný lid o kterém se předpokládá že se po podrobnostech a problematice nebude pídit.

před 3496 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek