Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Canon netiskne ve Vistě

Dobrý den, mám takový problém a zjistila jsem, že ho tu měl i jiný uživatel, jistý Zdenda R, ale bohužel v té diskuzi ten problém nebyl tak vyřešen, jak bych potřebovala. Dovolím si sem zkopírovat celý jeho dotaz, protože já bych to napsala asi krkoloměji:

"Dobrý den, nainstaloval jsem k novému PC s W Vista tiskárnu iP 4200, skrze ovladače ze stránek Canonu určené pro Visty 32 bit. Pokud dám tisk, kontrolní panýlek hlásí zjišťování stavu tiskárny, po 1 minutě hodí hlášku, že nelze vytisknout. Nejde vytisknout ani kontrolní stránka. Nepomohla ani výměna kabelu. Slot virtuální USB, přes který je připojena nehlásí chybu. Přitom když tiskárnu jen přehodím na PC s Windows XP, tak jede bez problémů. Nevíte někdo pomoci, není nějaký fígl?"

Můj problém je tedy úplně stejný. Na konci té diskuze bylo toto sdělení: "pokud do tiskárny "netečou" data, není problém v tiskárně, ale portu. Buď HW (tj. USB) nebo SW (tj. virtuální port tiskárny v systému)." od jistého pana touchwooda.

Prosím, nemohl byste někdo napsat, jak by se to dalo opravit, resp. jestli by se nějak nedal nakonfigurovat ten virtuální port tiskárny v systému?? Protože si myslím, že kdyby to bylo hardwarem, tak mi na těch USBčkách nepůjde třeba ani myš nebo externí disk, které jdou.

Děkuji moc za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Problém je v tom, že tiskárna si vytváří pro USB připojení tzv. virtuální tiskový port (kdysi dávno,… poslední
touchwood 27.09.2008 09:42
touchwood

Problém je v tom, že tiskárna si vytváří pro USB připojení tzv. virtuální tiskový port (kdysi dávno, a Windows se toho drží, bylo možno tisknout pouze do paralelních nebo sériových portů). Když se podíváš do správce zařízení, měla bys tam vidět v "portech" onen virtuální tiskový port Canonu. Pokud jej není vidět, nebo to přesto nefunguje, je postup takový, že je (většinou) nutno

- odinstalovat ovladač tiskárny
- odebrat tiskárnu (případně neznámý HW, pokud se ve správci HW nachází)
- odebrat port tiskárny
- odpojit tiskárnu od USB
- restartovat PC
- nainstalovat ovladač tiskárny
- po výzvě instalátoru tiskárny připojit fyzicky tiskárnu na USB port (nedoporučuje se poté měnit USB port, protože může u špatně napsaných driverů dojít k NErozpoznání tiskárny)

Bohužel tyto opičky s (de)instalací jsou nutnou daní za debilní návrh USB a ještě debilnější designéry HW a ovladačů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru