Avatar uživatele
Sezam1

Moje bývalá mi řekla, že je se mnou těhotná. Co dělat?

Dobrý den,mám velký problém. Moje bývalá, se kterou už 2 měsíce nejsem, mi oznámila, že je se mnou těhotná. Řekla mi, že půjde na potrat.Já jsem souhlasil, děti nechci, ani na to nejsem připraven. Než jsme spolu začali spát, tak mi tvrdila, že má podvázané vaječníky a že už nemůže mít děti. Teď mi zase oznámila, že na potrat nepůjde, že si to nechá. S čímž já nesouhlasím. Má prý ještě týden na rozmyšlenou. Se svou bývalou se nesnesu. Stalo se to někomu? Co v tomto případě dělat? Jak se bránit? Budu vděčný za každou radu. Díky

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 2725 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Bývalá je kdo?
Manželka? Přítelkyně?
V případě manželky jsi bohužel do (myslím 360 dní) po rozvodu právoplatný otec.
V druhém případě podat žalobu na určení otcovství, jinak to vypadá na vydírání-nejprve podvázání, nyní těhotenství. Ona si to pod hrozbou žaloby rozmyslí.
Ta žaloba jinak v případě, že jsi přesvědčen, že nejsi otec platí i v případě bývalé manželky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Myslím, že když si to bude chtít nechat, tak nenaděláš nic. No a potom budeš dloouho platit pokud se z toho nějak nevysoudíš nebo pokud bývalá rezignuje na legitimaci otce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Čemu se chcete bránit?

Jestli jste nechtěl děti, měl jste se podle toho
zařídit, neměl jste se spoléhat jen na její slova.

Nemůžete mastávající matku nutit k potratu (pozor, aby Vaše
přemlouvání nepřekročilo určitou hranici) a Vaše dítě nemůže
za to, že se nesnesete s jeho matkou…

A do budoucna:
Žádná antikoncepce nechrání stoprocentně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Těhotná jo? Ježišmarjá, jak se jí to stalo…co ďála?

A víš jistě že si s tebou jen nehraje? Teď budu hádat, nechal jsi ty jí, viď? Dals jí kopačky, ona tě chce zpátky, vymyslí si že je těhotná, a čeká že se k ní vrátíš…ty řekneš že chceš potrat a ona s tím souhlasí, protože doufá, že když tohle pro tebe udělá, ty se k ní vrátíš, což ty ale neuděláš, takže ona si to rozmyslí a řekne že potrat nechce, a doufá že přijmeš zodpovědnost a nenecháš dítě aby vyrůstalo bez otce, tedy že se k ní vrátíš…

Ale i kdyby to tak nebylo, řekla ti že má podvázané vaječníky a že nemůže mít děti, máš na to svědky? Pokud jo, tak i když v zákonech se moc nevyznám, myslím že by to mohlo splňovat definici trestného činu podvodu >> http://www.anag­.cz/trestni-zakonik-s-komentarem-ukazka-z-knihy/cz/t-458/ za což by jí mohlo hrozit i několik let odnětí svobody. Bylo by dobré jí na to upozornit.

Upravil/a: bolak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Genetické testy, soud o rčení otcovství … a děj se vůle Boží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

No, neuděláš nic, v podstatě ji můžeš leda ukecat, aby do toho potratu šla. Pak je ještě varianta, že si dítě nechá, ale nebude tě uvádět jako otce. Což si ale může v podstatě kdykoli následně rozmyslet. Pokud nejste manželé, pak otcovství musíš podepsat. Pokud to neuděláš dobrovolně, pak může podat žalobu na určení otcovství. Čili tě dotáhnou k soudu a znalec ti sebere vzorky DNA + matce + dítěti a potvrdí nebo vyloučí, zda jsi otec. Pokud to vyvrátí jsi v klidu, v opačném případě tě bude dalších min. 18 let stahovat o 15 – 25 % čisté mzdy, pokud nebudeš mít další vyživovací povinnosti (= děti). Čili bych postupoval tak, že 1) ukecat ji, ať jde na potrat, pokud to nevyjde tak 2) nepodepsat otcovství a ideálně se vypařit někam hodně daleko a dělat, že o ničem nevíš a čekat, co se bude dít. Třeba jen blafuje a má to s někým jiným, co ty víš, kde k tomu přišla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
SADLIK

V první řadě máte vědět s kým a co děláte. Věřit nedůvěryhodným se nevyplácí. Pokud si bude chtít dítě nechat a vy zjistíte , že radost byla , ale následky nést nechcete, nepomůže vám asi nic. Postavíte se k věci čelem a svoje dítě přijmete i s ženou a nebo bez ní a budete na něj platit. Pokud se budete cukat, dostanete to stejně soudně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sezam1

Moje bývalá přítelkyně.Nejsem si jistý zda to moje je.Ke konci vztahu mě podváděla.Co dělat že v případě že otec jsem?Já se rozešel s ní a tohle mi napsala skoro po 2 měsících.

před 2723 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek