Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mokrý strop v paneláku

Dobrý den, prosím moc o radu, neboť už nevíme kudy kam. Babička má v bytě v paneláku - ve 4. patře - tedy nikoli pod střechou, v předsíni zrovna nad rozvodem elektřiny mokrý strop. Flek se zvětšuje, občas z něj kape,teče, potom třeba 14 nic, a nyní po období tří týdnů klidu opět mokro, ale už i mimo to jedno místo, mokré fleky v přímce napříč předsíní. Okolní byty jsou suché, střecha - i když nad ní je ještě jedno obydlené patro,kde mají sucho, by měla být dobrá. Fleky se objevují pravděpodobně nezávisle na počasí - pršíčasto, ale je to např. 2 dny po velké průtrži. Kde se voda může brát, jak to zjistit?????Moc děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
2 dny po velké průtrži. Tak dlouho trvá té vodě projít cestu k babičce. Jak to odhalit netuším. Hla…
čumil_old 21.07.2010 17:33
čumil_old
Dagmaro, to je hrozně složité, když to jen mlhavě popisujete. Každopádně je voda zvrchu, ale co je n…
milan.cukrar 21.07.2010 19:51
milan.cukrar
Co je v patře nad oním záhadným flekem? Jak častou se soused nahoře koupe, nebo pere? My máme v domě… poslední
sHpy00n 21.07.2010 23:01
sHpy00n

2 dny po velké průtrži.

Tak dlouho trvá té vodě projít cestu k babičce. Jak to odhalit netuším. Hlavní díra, kudy to tam teče, může být o metry dál než je byt a voda jede např po izolaci ve střeše až najde díru dolů.
Podívat se na střeše, jestli je plochá, na stav dešťových vpustí(ucpané lupením, ptačím hnízdem a pod.), okouknout prohlubně, hledat praskliny v napojení izolací na svislé části konstrukce střechy.

Co je v patře nad oním záhadným flekem? Jak častou se soused nahoře koupe, nebo pere?
My máme v domě souseda v 6. patře a když se koupal, kapala voda ve stoupačkách až k nám do 4. patra. Anebo u nás doma jsme se svého času z rozpustilosti po bytě polévali. Ale normálně na férovku kýblema. Jo tehdy jsme s dětma tropili jednu vylomeninu za druhou a té psiny u toho co se zažilo...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru