Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor hlásí No-signal

Zdravím, mám problém. Nepovažuju se za úplného laika, tak jsem si ze zbytků pc sestavil druhý. Deska MSI 915g combo, v ní procesor celeron 3,33Ghz, ramka, graf karta. Ať dělám co dělám, není signál obrazovky.Monitor na jiném pc chodí,graf karta taky. Zdroj sem koupil nový 450W zn Evolve. Všechno co pamatuju do poslední chvíle chodilo než jsem to odstavil. Ted se to sice roztočí - zdroj, procesor, graf karta, klávesnice mrkne, Hdd ledka taky, ale monitor nic.. Ikdyž připojím monitor přímo na základní desku, nic se nestane. Nic se nestane ani když odpojím všechno z desky (ramku, graf. kartu HDD, cd-romku) Poraďte, nevěřím že by deska odešla jen tak...

Předmět Autor Datum
Clear CMOS si skusal? Ten CPU tam uz bol predtym a fungoval v nej? Pripojil si uz speaker, a zapol t…
MM.. 20.02.2013 17:40
MM..
CPU tam byl a běhal.. S tím nikdo nehýbal. Clear CMOS jsem taky tím jumperem dělal. Bohužel je to st…
MaTRiXcrx 20.02.2013 18:26
MaTRiXcrx
LED kabliky su vzdy od seba oddelitelne ptz to je na kazdej doske inac, stejne tak speaker. Piny spe…
MM.. 20.02.2013 18:30
MM..
Asi bych to vyndal z case a zkusil zapnout na stole. Tím se vyhneš takovým problémkům jako že někde…
Nol 20.02.2013 18:45
Nol
Ahoj, tak mimo case to opravdu BĚŽÍ.. :-))) Že by ten case byl prokletej?
MaTRiXcrx 21.02.2013 13:41
MaTRiXcrx
No, tak hledej, kde jsi udělal chybu. Klasikou je nepřítomnost sloupků pod deskou, v případě výlisků…
Pytlík 21.02.2013 15:08
Pytlík
Ruce jsou každopádně v pohodě ;-)
MaTRiXcrx 22.02.2013 09:42
MaTRiXcrx
To je dobře, že ruce jsou v pohodě. Takže hledej, šmudlo: Pohlédni do skříně, jestli máš sloupky na… poslední
Pytlík 22.02.2013 11:26
Pytlík
Jednou jsem takhle odložil do skříně desku S939 zbylou po upgrade PC včetně CPU a RAM. Když by se po…
JoPe 20.02.2013 21:05
JoPe

Clear CMOS si skusal?
Ten CPU tam uz bol predtym a fungoval v nej?
Pripojil si uz speaker, a zapol to bez RAM a bez grafiky, pipa to? Ak ano pripoj jednu RAM, pipa to inac alebo vobec? Pripoj to na integrovanu grafiku a bez strcenej extra grafiky, clear CMOS, potom po zapnuti vidis obraz?

CPU tam byl a běhal.. S tím nikdo nehýbal. Clear CMOS jsem taky tím jumperem dělal. Bohužel je to starý case a má extra dvou drátkovou přípojku pro speaker místo aby to bylo obsaženo v zásuvce kde je led HDD, power a reset. Takže to připojit nemůžu :-( Nezobrazí se nic ani na integrovanou grafiku. s RAMkou ani bez RAMky..

LED kabliky su vzdy od seba oddelitelne ptz to je na kazdej doske inac, stejne tak speaker. Piny speakeru su na doske volne tam mozes strcit tie draty na tie piny. Krajne dva v speaker bloku. Vid navod k doske.
Dolezite je ci to pipa alebo nie. Ak to vobec nepipa v zakladnej zostave (len CPU+doska+zdroj) tak bud si nezapojil nejake dodatocne napajanie do dosky, alebo je jeden (alebo viac) z tych 3 komponentov vadny, nutne vymienat zacat zdrojom.

Asi bych to vyndal z case a zkusil zapnout na stole.
Tím se vyhneš takovým problémkům jako že někde vespod základní desky něco spojí různé signály. Taky už jsem zažil zkratované tlačítko reset.
Ta deska už má napájení procesoru zvlášť?
Možná vyzkoušet paměti v jiném PC. Zdroj v jiném PC jede?

To je dobře, že ruce jsou v pohodě. Takže hledej, šmudlo: Pohlédni do skříně, jestli máš sloupky na svých místech a jestli nějaký pod plochou desky nepřebývá (i to tu bylo). Potom namontuj desku, prozatím bez tlačítek a zapni stejným způsobem, jako na stole (odhaduji to na zkratování příslušných pinů šroubovákem - aspoň já bych to tak dělal). Používáš-li grafiku, zkontroluj, jestli naplno dosedla do sběrnice a jestli má všechna napětí...

Jednou jsem takhle odložil do skříně desku S939 zbylou po upgrade PC včetně CPU a RAM. Když by se po roce hodila na opravu ještě většího šrotu, tak už naběhla tak jednou z deseti pokusů a nic nepomohlo. Prostě něco občas shnije stářím, i když se to nepoužívá.

PS: Ten zdroj EVOLVE je hrozný šrot.

PS2: máš na desku připojený buzzer? Pokud ano, ozývá se z něj něco?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru