Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor se mi po startu PC neprobudi ze stand by rezimu

Zdravim,

mam problem se svym LCD monitorem Philips 170B6CG. Jde o to ze jsem si nainstaloval na druhy fyzicky disk OS Linux a na tento disk jsme rovnez nainstaloval zavadec LILO. V BIOSu jsem nasledne nastavil aby se bootovalo z disku na nemz je nainstalovan Linux ponevadz zavadec LILO mi nabizi pri startu moznost volby mezi Linuxem a Windows. Co se tyce zavadece Windows tak ten je rovnez na samostatnem fyzickem disku.
Nyni jde o to ze kdyz zapnu PC tak se mi neaktivuje muj LCD monitor z rezimu stand by a nemuzu tak nasledne zvolil ktery OS chci spustit. Pokud ale nasledne provedu restart tak se jiz normalne monitor aktivuje. Tady tento problem jsem mel i kdyz jsem mel na PC pouze Windows ale nevenoval jsem tomu pozornost ponevadz se mi monitor probudil z rezimu stand by okmazite kdyz Windows pozadovaly prihlaseni do systemu.
Chci se tedy zeptat zda nevite jakym zpusobem zajistit aby se m monitor probudil ihned po startu PC a nemusel jsem tak po kazdem startu PC provadet restart pocitace.

Diky moc ...

Předmět Autor Datum
Toto není běžné chování
Flash_Gordon 22.12.2006 20:07
Flash_Gordon
pokud máte možnost zkuste monitor na jiném počítači, aby se dalo identifikovat vadný HW. Nedávno jse…
cody 23.12.2006 10:11
cody
ale také to může být "nedorozumění" grafické karty a jejích výstupů (např. že není schopna detekovat…
touchwood 23.12.2006 12:00
touchwood
Je tam graficka karta GeForce 5700FX. Na jednou foru mi poradili at tam zapojim i D-SUB kabel a melo…
Veolw 24.12.2006 00:06
Veolw
Nemas nahodou v menu monitoru navolen coby vstup "Auto"? Tohle nekdy blbne - doporucuji zadat natvrd… poslední
mif 24.12.2006 00:16
mif

pokud máte možnost zkuste monitor na jiném počítači, aby se dalo identifikovat vadný HW. Nedávno jsem měl podobný problém u znamé. LCD Samsung také nechtěl nabíhat z pohotovostního stavu (někdy ano někdy ne, po zapnutí síťovým vypínačem hlásil, že nemá signál či nezobrazovatelné rozlišení). Byl vadný a šel na výměnu. S OS jakýmkoliv toto nemá nic společného i kdyby byl PC bez os musí naběhnout LCD také (základni ovladače VGA jsou biosu).

ale také to může být "nedorozumění" grafické karty a jejích výstupů (např. že není schopna detekovat port monitoru jako aktivní).

ale rozhodně, jak praví cody, vyzkoušet LCD na jiném PC a pokud možno i PC s grafikou na jiném monitoru.

P.S.: co tam je za grafiku?

Je tam graficka karta GeForce 5700FX. Na jednou foru mi poradili at tam zapojim i D-SUB kabel a melo by to fungovat :) Sice to neni standardni postup ale snad to pomuze. Myslite si ze to je na reklamaci monitoru?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru