Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Movie Maker 2 - nejde uložit upravené video

Hojte,
mám problém s Movie Makerem. Nedávno jsem ve škole natáčel video svojím mobilem Nokia N97 mini, který to ukládá do MP4 formátu. Tak jsem to chtěl sestříhat a přidat k tomu písničku, jenže mi to WMM nechtěl vzít, pořád, že to má špatný formát atd., tak jsem to prohnal programem Format Factory a konvertoval na AVI v MPEG2, tak jsem to dal do WMM a normálně to šlo, trochu sem to upravil, přidal písničku v MP3 a chtěl uložit.
Jenže po tom co jsem tam všechno dal jak má být (jméno, kvalita ...) a chtěl to uložit, tak tam naskočilo, jako že se to ukládá a po, ani ne, vteřině tam naskočila hláška, že to nejde uložit, protože mám málo místa na disku, nebo soubory nejsou k dispozici. Jenže všechny soubory jsou na svém místě nezměněné a místa mám dost, tak fakt nevím co si to zase vymýšlí. Pak jsem zkoušel i Sony Vegas, ale tam mi to zase načetlo jenom zvuk ...

Snažil jsem se WMM aktualizovat na 2.1 verzi, ale nikde ji nemůžu najít a v Update to nenajde nic. Jinak Win XP SP3 a 2GB RAM, pokud na tom záleží.

Změna předmětu, původně: Movie Maker 2 (host)

Předmět Autor Datum
Nemůžeš chtít po kopytech aby to načetlo nestandard. Použij MediaCoder nebo AviDemux -kontejner avi,…
kmochna 03.10.2010 20:03
kmochna
Asi 6GB
mglaedr 03.10.2010 20:10
mglaedr
Nechápu ale jak ten formát může ovlivnit uložení, když s tím videem celou dobu normálně pracuju
mglaedr 03.10.2010 20:12
mglaedr
aby to mohl převést, potřebuje to dokonale přečíst - ty pracuješ, jakbychtitonormálněřekl, s klíčový… poslední
kmochna 03.10.2010 20:34
kmochna

Nemůžeš chtít po kopytech aby to načetlo nestandard. Použij MediaCoder nebo AviDemux -kontejner avi, video mpeg4-asp (xvid), audio mp3 - oba po tom hrábnou pravděpodobně mplayer-mencoder nebo ffmpeg - což je záruka přehratelnosti.

dalším možným zádrhelem v mm je použitý encoder-decoder - doporučuji nainstalovat ffdshow a v mm (je to tam někde v nastavení) vynutit použití jeho - xp nemá standardně mpeg2 filtr obsažen u sebe (taky, kdo by hledal mpeg2 stream v kontejneru avi :-D)

třetí možnost je málo místa - kolik máš místa na systémovém disku?

aby to mohl převést, potřebuje to dokonale přečíst - ty pracuješ, jakbychtitonormálněřekl, s klíčovými snímky, ale nepracuješ s finesami toho videa - to třebas tvůj přehrávací filtr neumí.

Pokud máš náladu, tak ofoť okno s načteným videem v grapheditu, mm je direct show editor, tak se podíváme čím to chce načíst.

dále ofoť parametry videa - třeba media info.

patrně zjistíme nestandardní, přesto možnou skladbu videa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru