Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možná příčina poruchy notebooku

Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli by někdo neměl tip na příčinu poruchy notebooku. Před chvilkou jsem si zapnul notebook Asus A6000 a po nabootování jsem připojil UTP kabel kvůli netu. Když se notebook nechtěl k netu připojit,zjistil jsem,že windows nedetekuje síťovku. Udělal jsem tedy restart a pak už počítač nenaběhl. Obrazovka zůstala černá. Zjistil jsem,že chladič procesoru je zanešený prachem,protože mi přišlo,že se procesor dost hřeje,tak jsem ho vyčistil. Dá se říci,že když ho zapnu,neobjeví se vůbec nic ani na displeji,ani na externě připojeným monitoru. Ale když ho chci vypnout tlačítkem,musím ho podržet a počkat. Když ale po zapnutí zmačknu několikrát klávesu "del" abych se zkusil dostat do biosu,tak pak stačí tlačítko vypnout jen zmačknout a vypne se hned. Vždycky se po zapnutí zobrazovalo úvodní logo Asus,teď se ale neobjeví vůbec nic.
Tak se chci zeptat,jestli nemá někdo zkušenost,že by to mohla být charakteristická porucha třeba základní desky,anebo jen procesoru. Ten bych ještě sehnal,nebo něčím jiným,co by se dalo snadno vyměnit.

Díky za možné tipy

Předmět Autor Datum
Já se na to dívám tak, že je celkem zbytečný pátrat po příčině. Tohle vyřeší servis. Pavel
Pavel 13.09.2010 19:49
Pavel
V prvom rade odpoj z toho notebooku uplne vsetko (aj pripadne externe monitory, docking stationy apo…
MM.. 13.09.2010 20:05
MM..
Je to charakteristické pro poruchu základní desky. Zkus vytáhnout napáječ a baterii a zas ji tam po… poslední
MM_tank 13.09.2010 20:08
MM_tank

V prvom rade odpoj z toho notebooku uplne vsetko (aj pripadne externe monitory, docking stationy apod), a vypni to na chvilu uplne aj vyber baterku. Potom to skus znova zapnut.

Este mozes skusat (po tej klavese Del ked si v BIOSe) klavesovu kombinaciu na prepnutie monitora (Fn+klavesa s obrazkom monitora - obdlznika).

Skus to aj s externym monitorom, alebo si na display zasviet baterkou, ked budes vidiet obraz tak je v haji len podsvietenie displaya to ti spravia v servise za par stovak mozno (neviem ceny to ti povedia oni). Ked obraz nemas ani na externom monitore, tak je v haji asi cela zakl.doska to je potom len na reklamaciu alebo vyhodenie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru