Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mrtvej notebook HP Compaq nc6120

Mám tady před sebou notes, kterej po stisku zapínacího tlačítka rozsvítí zelenou ledku vedle něj, zelenou ledku Power vpředu, 7x blikne oranžově ledka nabíjení, pak vše ostatní zhasne, ledka nabíjení změní barvu na zelenou, pak na oranžovou a zhasne taky. Tohle dělá jen pokud je napájen z baterie. Pokud připojím adaptér, nereaguje ta mrcha na nic. Adaptér jsem zkoušel na jiným notesu, ten je bez problémů. Zkoušel jsem i jinej adaptér, dělá to to samý. Baterii nemám kde vyzkoušet, ale na krajních kontaktech je 11,6V (změřeno normálním multimetrem).

Nevíte někdo, kde by se dal sehnat popis chybových hlášení a podobných věcí k tomuto notesu? Zkouším to googlit, zkoušel jsem to i hledat přímo na HP, ale nedopátral jsem se zatím ničeho.

Dík za případné rady.

Předmět Autor Datum
Chybove hlasenia su ti nanic ked ziadne chyboe hlasenie nevidis :-) V prvom rade skus ten NB bez bat…
MM.. 31.05.2007 19:01
MM..
Pokud připojím adaptér, nereaguje ta mrcha na nic.
host 31.05.2007 20:47
host
Ale to mal v nom baterku.
MM.. 01.06.2007 01:18
MM..
Pokud k notesu připojím adaptér, je jedno jestli je v něm baterka nebo jestli je bez baterky, po sti…
mia 31.05.2007 21:14
mia
Nie, blikacie kody ako z repracku to pravdepodobne nie su ptz tymi diodami neblika CPU, ale embedded…
MM.. 01.06.2007 01:22
MM..
Adaptér je origo dodanej s tím notesem. Navíc před chvílí jsem zkoušel plně nabitou baterku z šéfova…
mia 01.06.2007 08:23
mia
Takže jo, rozdělal jsem to komplet a jsou tam vypálený fleky na základovce a vypálená dírka v obvodu…
mia 01.06.2007 11:15
mia
....notebooku... poslední
Kurt 01.06.2007 11:27
Kurt
Externí monitor jsi připojit zkusil?
Kurt 31.05.2007 19:40
Kurt
nemá smysl připojovat externí monitor, popsaný stav po stisku tlačítka POWER trvá cca 4 vteřiny a an…
mia 31.05.2007 21:07
mia
Co tomuto chování přecházelo? Tady je nějaký maintenance manuál, třeba pomůže... http://h20000.www2…
host 31.05.2007 20:50
host
netuším co tomu chování předcházelo, dostal jsem notes na stůl s tím, že mám dělat co umím. Osobně s…
mia 31.05.2007 21:04
mia

Pokud k notesu připojím adaptér, je jedno jestli je v něm baterka nebo jestli je bez baterky, po stisku POWER se vůbec nic nestane. Pokud by byla vybitá baterie, po připojení adaptéru by se měla rozsvítit aspoň kontrolka nabíjení, což se nestane. Notes reaguje pouze bez adaptéru a pouze tímto blikacím chybovým hlášením. Trochu mi to připomíná dřevní doby PC, kdy BIOS pískal do repráčku podle toho co nastalo za chybu. Nebo desky MSI, mívaly čtveřici dvoubarevných ledek, kdy každý stav znamenal určitou kombinaci barev, podle toho, kde se to zaseklo, mohls vidět tu kterou kombinaci. Takže ne, že nevidím chybové hlášení, já ho vidím, notes se mi snaží něco sdělit, ale ne na monitoru...

Nie, blikacie kody ako z repracku to pravdepodobne nie su ptz tymi diodami neblika CPU, ale embedded conroller. Vyzeralo to akokeby mal problem s komunikaciou s baterkou (je jedno ci je vybita alebo nabita s baterkou sa musi nabijaci kontroller dohodnut, ak sa nedohodne tak by mohol signalizovat problem).
Ale ked sa to sprava tak ako popisujes tak najprvdepodobnejsie mi pripada toto: je odtrhnuty konektor do ktoreho sa strka adpater, alebo odpalena elektronika v tej casti, takze z adapteru to nevie pouzit stavu, a baterka je vybita takze sa tiez nezapne. Mozes skusit baterku nabit v inom notebooku rovnakej znacky/typu.

P.S. je ten napajaci adapter original k tomu NB? Skontrolovat znacku/typ (prip. napatie, max. prud, polaritu konektora).

netuším co tomu chování předcházelo, dostal jsem notes na stůl s tím, že mám dělat co umím. Osobně si myslím, že je v (_|_) něco na boardu, ale zatím nevím co. Notes je rok po záruce. Zkusím ještě v jiným notesu ramku a procesor. Dík moc za ty manuály.

EDIT: Takže v těch manuálech chybový hlášky sice nejsou, ale je tam perfektně popsaný, jakým způsobem se ta potvora rozmontuje :-) Špica, to se bude hodit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru