Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ms Office 2007 - Zamrznutí aplikace při ukládání souborů

Potřeboval bych poradit od někoho znalého věci. Mám v PC nainstalován balík MS office 2007 a v aplikacích se mi nedaří uložit dokument. Jak přes tlačítko Office ( nefunguje uložení do klasického formátu, ani starších office ani do PDF ) ani přes disketu nahoře v menu. Vždy při pokusu uložit dokument celá aplikace zamrzne a pomůže pouze ukončení procesu přes správce aplikací. Jediná možnost jak se mi daří dokument uložit je, že přes pravou myš vytvořím nový např. dokument a po jeho dopsání dám pouze křížek k zavření aplikace, v tu chvíli se mě to normálně zeptá zda- li chci změněný soubor uložit, tohle jediné funguje, jinak si ani neškrtnu. Chci se proto zaptat jestli někdo neví jak tuto chybu opravit, aby ukládání fungovalo tak jak má. Celý Office jsem zkusil přeinstalovat, stáhl všechny aktualizace včetně obou Service Packů leč bez výsledku, stále stejný problém. Jsem občasný uživatel Office čili jsem co se týče defaultního nastavení nic neměnil kromě minimalizace Outlooku do System Tray. Ještě dodám, že jsem v Office spustil diagnostiku, ale ta hlásí že je vše bez problémů a že nic nenašla. Mám XP Service Pack 3. Neví tedy někdo co s tím dělat a jak to umravnit? Předem díky za každej nápad a prosím o případný postup pro blbce.

Předmět Autor Datum
Jelikož aplikace office standardně otevírá výchozí složku Dokumenty v uživatelském profilu. Pokusil…
FixExa 03.11.2009 18:21
FixExa
Děkuji za reakci, ale nějak jí nerozumím. Jak měnit složku dokumenty? Já se vůbec nedostanu k volbě…
jimenez 03.11.2009 18:29
jimenez
Změnit výchozí umístění souborů. Jde to ve Wordu i Excelu.
karel 04.11.2009 07:58
karel
Děkuju za odpověď. Tak koukám, že závada na mém přijímači bude asi vážnějšího charakteru. Zkusil jse…
jimenez 04.11.2009 11:28
jimenez
Za pokus nic nedáš. I just ran "winword.exe /a" from Start - Run and now I can save my files withou…
karel 04.11.2009 12:46
karel
Tak tohle budu muset zkusit přelouskat translatorem, protože z jazyků zvládám jakžtakž pouze svojí m…
jimenez 05.11.2009 14:51
jimenez
Spustit: winword.exe /a Na to snad není potřeba překlad.
karel 05.11.2009 15:00
karel
Právě jsem vyzkoušel, bohužel pořád stejný. Najede Word něco cvičně napíšu dám uložit a nic. Další v…
jimenez 05.11.2009 16:05
jimenez
Dostaneš se do složky "Dokumenty"? Třeba například z Start - Programy - WordPad - uložit?
FixExa 04.11.2009 12:27
FixExa
Díky za reakci. Ano do složky dokumentů se normálně dostanu, spustím odsud i aplikace z Office. Vše…
jimenez 05.11.2009 14:15
jimenez
Tohle taky dela, pokud mam na PC namapovany nejake sitove disky, a ty nejsou dostupne. Nez to PC zji…
Abox 04.11.2009 12:44
Abox
Díky. Ne nerozjede. Osobně jsem to vydržel asi 40 minut a nic prostě zamrzne a hotovo. Hardwarem by…
jimenez 05.11.2009 14:22
jimenez
Najprv skus to co pise karel vyssie. Zavada podla toho jak to pises teda neni v tom ze by to Word ne…
MM.. 05.11.2009 15:10
MM..
Díky za nápady, zkusím na vše odpovědět čili: Ano mám nainstalovaný Daemon Tools a povolenu jednu vi…
jimenez 05.11.2009 16:31
jimenez
Takze 1. skus najprv vypnut/odinstalit deamon a zakazat tu disketovku v spravcovi zariadeni. Je upl…
MM.. 05.11.2009 16:42
MM..
Děkuju za rady. Takže vše jsem udělal vše jak jsi napsal. Ve správci zařízení zakázal disketovou mec…
jimenez 06.11.2009 12:18
jimenez
A kdyby nepomohly ty rady od MM.., můžeš zkusit spustit Word v safe mode. Spustit: winword.exe /safe
karel 05.11.2009 16:46
karel
V tomto modu jsem zkoušel, spustil se mi Word ovšem bez možnosti jakéhokoli psaní, prostě místo bílé…
jimenez 06.11.2009 12:23
jimenez
Já mám obdobný problém, ale spíše tročku záhada... Nejde mi v Office 2007 ve Wordu ukládat soubory.… poslední
Macin 11.11.2009 10:16
Macin

Děkuju za odpověď. Tak koukám, že závada na mém přijímači bude asi vážnějšího charakteru. Zkusil jsem postup který doporučuješ, zvolil Možnosti aplikace Word - Výchozí uložení dokumentů Word - kliknul na změnit a Word opět zamrznul. Opět jsem to musel típnout přes správce aplikací. Zkusim to tedy nejspíš ještě jednou celý přeinstalovat, ale nejsem si jistej jestli to k něčemu bude. Když už přeinstalace asi by to chtělo ručně odebrat všechny záznamy v registru že jo? Po poslední odinstalaci jsem Pc projel CCleanerem a TuneUp, ale to je jak vidět k ničemu. Osobně se mi do registrů vůbec zasahovat nechce, protože tohle opravdu není moje parketa, ale pokud nebude jiná možnost budu to muset risknout za předpokladu, že někdo bude tak hodnej a řekne mi jaké konkrétní klíče Office vytváří. Nebo někoho napadá elegantnější postup? Předem děkuju za každou radu

Právě jsem vyzkoušel, bohužel pořád stejný. Najede Word něco cvičně napíšu dám uložit a nic. Další věc kterou jsem právě zjistil. Pokud otevřu nastavení Wordu a chci změnit výchozí složky nastavení, tak jak kliknu na Změnit zachová se to úplně stejně, čili zamrzne a nikam dál se nedostanu. Pokud v tu chvíli otevřu správce aplikací Windows, okamžitě bez přemejšlení to hlasí: Neodpovídá.

Díky za reakci. Ano do složky dokumentů se normálně dostanu, spustím odsud i aplikace z Office. Vše probíhá normálně do okamžiku než chci dokument, tabulku....uložit. V tu chvíli si prostě neškrtnu, musím to zavřít na dolní liště nebo ve správci aplikací a to buď s výsledkem, že je to vynucené ukončení nebo s tím, že v aplikaci nastali potíže a je třeba jí zavřít. Uložení např. v poznámkovém bloku funguje jenom ten Office ( celej balík ) prostě nejde.

Díky. Ne nerozjede. Osobně jsem to vydržel asi 40 minut a nic prostě zamrzne a hotovo. Hardwarem by to také být nemělo, procesor Intel Core2Duo 6400 2.13, RAM 2 GB DDR2, přitom na slaboučkym starym notebooku to jede normálně. Proč já musim mít vždycky něco extra. Jak říkám mám staženy všechny aktualizace včetně obou SP a nic. Nikde jsem ani nenašel, že by se Office nesnášeli s nějakým programem což jsem si původně myslel.

Najprv skus to co pise karel vyssie.
Zavada podla toho jak to pises teda neni v tom ze by to Word nevedel ulozit (s tym evidentne nema problem), ale problem ma vzdy ked chce zobrazit okno kde by si si mohol vybrat zlozku. T.j. pricina bude niekde ziskavani informacii o dostupnych diskoch a mechanikach, ptz to je jedine co robi ked chce zobrazit to okno. Nemas nahodou nejaky program na virtualne mechaniky apod (co vsetko vidis v tento pocitac ake disky/mechaniky?) ak mas virtualnu mechaniku tak skusit odinstalit.
Nemas nahodou v PC aj disketovku (ako "A:" v tento pocitac) ktora by bola odpojena/nefunkcna/nikdy v PC ziadna nebola? Ak ano tak v BIOSe dat FDD na Disabled, prip. zakazat disketovku v spravcovi zariadeni.

No a este ma napada ze v standardnej zlozke kam chce word ukladat ten subor (t.j. v tvojom profile v dokumenty a nastavenia) mas nejaky poskodeny subor alebo .avi subor apod z ktoreho sa to snazi urobit nahlad, a to skape kvoli nejakym polofunkcnym kodekom (nemas nahodou nejake blbe alebo viac codecpackov?). Skus si precistit komplet cely profil alebo aspon zlozku kam to chce ukladat od vsetkych ostatnych suborov. Skusil by som aj kontrolu filesystemu (chkdsk)

P.S. este by mohol byt problem ze nejaky program prepisal pri instalaciu nejaku systemovu .dll za starsiu apod, to ale zistit by bol problem aj pre sherlocka holmesa. Servicepack Win mas dufam posledny aj zaplaty vsetky.

Díky za nápady, zkusím na vše odpovědět čili: Ano mám nainstalovaný Daemon Tools a povolenu jednu virtuální mechaniku a mám i funkční disketovou mechaniku jako A, ale myslíš si, že opravdu v tomto by mohl být problém? Rozhodně nejsem jediný na světě kdo má v PC disketovou mechaniku a Daemona? Hned na začátku jsem zkoušel hledat jestli není známo, že by si Office hádali s nějakou jinou aplikací, ale nikde jsem na nic takového nenarazil. Jak píšeš dál ohledně nějakého poškozeného souboru ve výchozí složce pro ukládání, zkusil jsem tedy vlézt do nastavení Wordu a při pokusu změnit výchozí složky ( nebo zjistit které to přesně jsou ) jsem kliknul na změnit a program se zachoval naprosto stejně jako když chci dát uložit čili zamrznul hned při kliknutí na Změnit.
Dále se ptáš na kodeky. Mám nainstalován pouze jeden balík a to Mega Codec Pack, který nebyl nikdy přeinstalováván a na této instalaci ani nikdy předtím nebyl nainstalován balík jiný ( instalace Windows stará cca 3 měsíce ), s přehráváním videa nikdy žádné problémy nebyly. Jak provést kontrolu pomocí chkdsk bohužel neumím, takže pokud budeš tak hodný a napíšeš podrobný postup rád vyzkoušim.

Takze

1. skus najprv vypnut/odinstalit deamon a zakazat tu disketovku v spravcovi zariadeni. Je uplne jedno ci s tym mal niekto problem, treba to skusit, ten pokus ta nic nestoji.
P.S: a napis sem jake vsetky mas pismena v tentopocitac.

2. Vychozi slozku pre ukladanie si nejak budes musiet nejak zistit, jasne ze ti ju nezobrazi ptz cely cas vieme ze ma problem to zobrazit, takze si vlezes napr. v tentopocitac do "moje dokumenty" je to vlavo v liste (kedze to je zrejme ta standard zlozka) a odtial skusis vsetko presunut niekam prec, napr. do zlozky C:\TuSomSiToOdkopiroval. Ked padne aj prieskumnik pri otvoreni tej zlozky, tak je jasne ze to je asi kodekmi.

3. Skusit odinstalovat ten megacodecpack, tiez to nic nestoji. Take packy vsetky furt nieco znefunkcnia. Zevraj dobvry je CCCP ale ja osobne odporucam (a aj sebe instalujem) len oficialne kodeky z webu vyrobcov, ktore potrebujem (zvycajne cloveku staci DivX a Xvid).

4. prikazovy riadok a
chkdsk C:
a citat co pise (nemal by pisat nic co by obsahovalo slovo chyba alebo error)

Děkuju za rady. Takže vše jsem udělal vše jak jsi napsal. Ve správci zařízení zakázal disketovou mechaniku, odinstaloval kodeky, Daemona, překopíroval složku s Dokumenty jinam ( proběhlo normálně ) a odinstaloval i AnyDVD které mi kdysi v minulosti také nesedělo s nějakým softem a spustil chkdsk. To proběhlo bez jakéhokoli hlášení o chybě, leč bez výsledku. Poté jsem tedy odinstaloval komplet Office, vyčistil PC CCleanerem, TUneUp a pro jistotu i čistě čističem registrů ( Easy Registry, Registry Winner ) Potom jsem opět nainstaloval balík Office a při prvním spuštění to ŠLO NORMÁLNĚ ULOŽIT! Ovšem do chvíle kdy si Windows stáhlo aktualizaci, nějaký balík zabezpečení sady Office 2007 po jehož instalaci to OPĚT NEŠLO a dělalo to co na začátku. Tuto aktualizaci jsem tedy opět odinstaloval a v tuto chvíli to JEDE i s povolenou disketovou mechanikou, nainstalovaným Daemonem a kodeky. Budu tedy muset hlídat, aby se mi ta samá aktualizace znovu nestáhla. Nastal ovšem jiný problém s tímto asi ne příliš související ( dle mého laického názoru související s úklidem registrů ) a čili to, že teď když neustále zkouším funkčnost Office jsem si chtěl vytvořit zástupce na ploše abych to nemusel stále hledat přes nabídku Start, kliknul jsem tedy na Word pravou myší a z nabídky Odeslat do.... mi zmizela možnost Odeslat na plochu - vytvořit zástupce, vidím tam pouze Bluetooth, disky v počítači a jednotky čtečky karet, ale na toto to asi bude chtít nový topic, protože nepředpokládám, že to bude mít nějaké triviální řešení, nebo někdo ví jak tam tohoto zástupce jednoduše přidat? Jinak všem díky za ochotu, snad ty Office budou chvíli šlapat tak jak maj, ale ještě toho zástupce bych rád vyřešil než dám pokoj. Ještě jednou díky.

Více v novém topicu zde: http://pc.poradna.net/q/view/444629-z-nabidky-odes lat-prave-mysi-zmizela-nabidka-odeslat-na-plochu-v ytvorit-zastupce

V tomto modu jsem zkoušel, spustil se mi Word ovšem bez možnosti jakéhokoli psaní, prostě místo bílého okna to bylo celé modré bez možnosti vložit tam jakýkoli znak. V tuto chvíli jsem snad přišel na to v čem byl problém viz příspěvěk výše, ale pokud by si měl nějaký nápad jak obnovit toho zástupce budu velmi rád ( opět viz výše ), ale na to asi budu muset založit nový topic, protože to s Office už asi příliš nesouvisí. Každopádně děkuji za ochotu i čas.

Založil jsem tedy na to nový topic zde: http://pc.poradna.net/q/view/444629-z-nabidky-odes lat-prave-mysi-zmizela-nabidka-odeslat-na-plochu-v ytvorit-zastupce

Já mám obdobný problém, ale spíše tročku záhada... Nejde mi v Office 2007 ve Wordu ukládat soubory. Ale tak, že když kliknu ULOŽIT nebo ULOŽIT JAKO, tak se vůbec nic nestane. Prostě ani to nezamrzne, ani zádná chyba, nic... Jediné co pomohlo, tak otevření wordu v módu winword /a. V tom případě ukládání funguje bez problému. Ale nevidím v tom jaksi řešení, pořád myslet na to, že prvně musím otevřít winword /a a pak můžu otevírat ostatní dokumenty doc, aby sli ukládat. Mám aktuální všechny aktualizace, systém Windows 7. Děkuji za pomoc...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru