Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Multifunkce Canon PIXMA MG6250 nebo EPSON Stylus Photo PX720WD?

Dobrý den,
zvažuji nákup zařízení pro občasný tisk, především foto, příležitostně dokument a když už, tak se může občas hodit i skener. Z toho mi tedy vychází inkoustová multifunkce. Vybírám mezi Canon PIXMA MG6150 nebo MG6250 a EPSON Stylus Photo PX720WD.
Z diskusí k tomuto tématu zde se dovídám, že multifunkce všeobecně neumí tisknou při dojití 1 barvy jen černobíle, nelze tedy u výše zmíněných nastavit čb tisk, aby tiskla jen černá? Je u nich nějak řešen ukazatel náplně v zásobnících? Z důvodu činnosti všech barev při čb tisku byla zmíněna všeobecně také cena tisku dokumentu A4 někde přes 10,- Kč, na www.zakoliktisknu.cz to vychází dost lépe. Ostatní ceny tisku jsou jaké jsou, ale znáte to, něco potřebujeme, tak to potřebujeme teď a hned, a sem tam s nějakým obrázkem si chci taky trochu pohrát.
Poradíte mi prosím při výběru? Předem děkuji!

Předmět Autor Datum
vyberaj podla toho,ako často bude tlačiareň používaná,pokial pravidelne,tak jednoznačne canon,pokial…
audax 19.12.2011 10:02
audax
Moje zkušenost je přesně opačná. Canon a originální náplně vydrží několik měsíců bez tisku, Epson vě…
karel 19.12.2011 10:06
karel
Děkuji Vám oběma, takže máme to 50:50, mne jaksi intuitivně přitahuje pro mne v povědomí zavedenější…
venca60 20.12.2011 23:54
venca60
Souhlasím s Karlem. Ale používat jen origoš náplně od Canonu, jsou snad ve stroji naprosto neuschnut…
Filuta 21.12.2011 00:38
Filuta
Bohuzial aj originaly dokazu zaschnut po par mesiacoch, resp sa ucpe hlava, ale stalo sa mi to len n… poslední
fleg 21.12.2011 11:01
fleg

vyberaj podla toho,ako často bude tlačiareň používaná,pokial pravidelne,tak jednoznačne canon,pokial len ozaj príležitostne,tak epson--zdôvodnenie:canon je velmi citlivý na zaschnutie bariev v tiskovej hlave/je to dané konštrukciou hláv/-často je jediná možnosť spojazdnenia po nejakých dlhších pauzách v používaní len výmena tiskovej hlavy,čo sa v domácich podmienkach velmi predraží,epson to znáša pomerne dobre,takže sa lepšie hodí do podmienok,kde je používaný len príležitostne...

Děkuji Vám oběma, takže máme to 50:50, mne jaksi intuitivně přitahuje pro mne v povědomí zavedenější(?)značka Canon, nicméně rozhodnutí padá tedy na Epson Photo PX720WD, má být prý lépe vybavený pro foto a má mít jako jediný plnohodnotné náplně - ne startovací(?!). Budu se tedy snažit neudělat 14-ti denní pauzu tisku, snad to dopadne vše ok. Ještě jednou díky a pěkné prožití vánočních svátků!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru