Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Multifunkcni tiskarna- jaka ma levny provoz a je v dobrem pomeru vykon(cena

Hezky den,
uz dlouho uvazuji o koupi multifunkcni tiskarny.
Nepotrebuji drahou, ale takovou, ktera je levna, ale pri tom kvalitni.
S nabidkou se roztrhl pytel a je ji hafo, ale co jsem slysel, tak pry kdyz ma tiskarna oddelitelne inkousty a jeden z nich dojde (treba jeden z peti), tak se s tiskarnou nemuze tisknou, ackoliv tu co dosla nepotrebuji.
Je to pravda, nebo je to jen polopravda? Pokud je to pravda, pak je to naprd, protoze samosebou, ze kazdy tiskne nejvice cernou a kdyz dojde cerna, tak se holt prestane tisknout a musi se cekat n a koupi te jedine cerne, akoliv bych zatim mohl tisknou jen modrou?
Pokud je to pravda, pak je to nevyhoda a asi vyhodnejsi by bylo, kdyby byla v tiskarne jen jedna kazeta cerna a druha barevna (treba tribarevna) u teto kombinace by doufam, stacilo vymenit jen cernou a i kdyz by cerna uz nebyla, tak by se snad mohlo aspon zatim tu barevnou.

Dekuji predem za rady.

Taky mne zajima, jaka tiskarna ma nejvyhodnejsi ty prvnotni naplne (vim, ze ty prilozene k nove tiskarne jsou plneny daleko mene).

Předmět Autor Datum
levná inkoustová multifunkce s levným provozem je SCIFI nesmysl. Výrobce buď vydělává na tiskárně, n…
touchwood 05.09.2011 11:08
touchwood
Dekuji za obsahlou odpoved, jeste mam starickou laserovku HP 5P, ovsem toner do ni stoji vic nez nov…
hahoc 05.09.2011 11:19
hahoc
Na HP 5P by som v pohode daval repas, ak tlaciaren pokazi nic sa nedeje aj tak uz bola zrela na odpi…
fleg 05.09.2011 11:27
fleg
Jestli máš prázdnou cartridge, renovace vyjde na cca čtyři kila. Alternativní kazeta (neorigoš) s no…
Asmodeus 05.09.2011 11:28
Asmodeus
Já používám HP LJ4 - to je super mašina, neorig. toner Xerox za 500,-, výtěžnost 6000 stran.. 8-) T…
touchwood 05.09.2011 11:33
touchwood
Jo jo moje je taky vymakana masinka, infraport, spodni podavac na 250listu, jeste jeden vyklapeci. V…
hahoc 05.09.2011 11:50
hahoc
LJ5P mám doma taky a "recyklaci" dělám tak, že jsem do toneru vykrouhnul z vršku ďurku, kterou tam o…
TarasBulba 07.09.2011 08:58
TarasBulba
Napiš jakou bys vybral černobílou laserovou multifunkci..
lk1 07.09.2011 08:19
lk1
Dobrý den, multifunkce kupujeme poměrně často, ale je to bída. Zvláště nove HP jsou slušně řečeno kr…
Jan Kolář 07.09.2011 08:48
Jan Kolář
a tak o ktere mluvim je černobílá, takže je to jine tema http://www.alza.cz/samsung-scx-4828fn-a4-d9…
Jan Kolář 07.09.2011 08:57
Jan Kolář
Multifunkční tiskárny HP byly vždycky krámy, ať už řada PSC (950), ale hlavně řada D1XX (145, 155)kd… poslední
Karel_ 07.09.2011 12:38
Karel_

levná inkoustová multifunkce s levným provozem je SCIFI nesmysl.
Výrobce buď vydělává na tiskárně, nebo na inkoustech, někdy na obém, někdy i na následném (vynuceném) servise po určitém počtu vytištěných stran (Epson).

K dotazům (zároveň přidám pár dalších jobovek):
- všechny dnešní tiskárny používají tzv. startovní náplně, které potisknou cca 100 stran obchodní grafiky (tj. 5% pokrytí).
- většina novějších modelů opravdu odmítne tisknout, pokud chybí nebo došel některý z nepotřebných inkoustů
- při výměně separátních inkoustových kazet dochází např. u epsonů (ale i Canonu, tam, kde je oddělena hlava od zásobníků inkoustu) ke kompletnímu čištění VŠECH barev - tedy, docházela-li i jiná barva, čištěním bude vyčerpána a celý proces (včetně čištění) se bude opakovat.
- typicky HP tiskne i z barevných patron, i když nastavíš čb tisk - marketingoví máKové tomu říkají "větší věrnost šedých barev"
- cena čb kopie v případě použití jako kopírky je cca 5-15Kč, barva pak ještě o cca 5-10Kč více, v závislosti na objemu "vycákané" barvy

Pokud hledáš levný tisk, orientuj se na černobílé laserové multifukce v cenové relaci cca 5-8 tisíc Kč. Tam se už dá najít stroj, jehož náklady budou reálně na cca 0,25-0,35Kč/stranu. Pokud chceš barvu, rozumná volba neexistuje (alternativní a zasychající inkousty nejsou řešení) a tvůj boj nebude mít vítězný konec.

edit: čistě pomerově dnes vychází u ink. multifunkcí nejlépe asi ten Canon, ale i tak je to drahota.

Dekuji za obsahlou odpoved,
jeste mam starickou laserovku HP 5P, ovsem toner do ni stoji vic nez nova multifunkce.
Je fakt, ze tu tiskarnu mam uz 15 let, nikdy jsem si ve vnitr nenechal cistit a krom domaci udrzby porad slape jak nova- taky tehdy stala 23tisic:-)
Pokud bych sehnal nekoho, kdo proda novy nebo skoro novy toner za par supu na multifunkci bych se vyprdl a barvu taky nejak nutne nepotrebuji, zvlast pri tech palkach za stranku

Na HP 5P by som v pohode daval repas, ak tlaciaren pokazi nic sa nedeje aj tak uz bola zrela na odpis, ak bude tlacit dalej mas naklady na urovni kopirky (cca 0.1/str).
HP 5P napriklad robi aj Xerox, kde je zaruka akej takej kvality a ja mam nakup v sklade 23 Eur s dph na 4000str. Ak to prepocitam na koruny tak je cca 0.14 CZk/str.

Jo jo moje je taky vymakana masinka, infraport, spodni podavac na 250listu, jeste jeden vyklapeci.
Vystupni podavace taky 2 = to dnes maji myslim jen ty uplne drahe, nekolik vstupnich portu atd atd.
A na to, ze ji mam uz 15 let a pouzil jsem v ni nejmene 15 toneru, porad normalne slape- ted v ni nemam bohuzel toner a vzhledem k tomu, ze neni ta tiskarna zase tolik rozsirena, tak se novy shani spatne- tedy ten drahy toner se furt da koupit treba za 1700, ale nekdy ze by ho prodaval za par supu- treba omylem koupeny, na to jsem nemel stesti.
Repase se da koupit, ale porad je to treba petistovka.
Tak se asi na multifunkci vyprdnu, netusil jsem, ze jedna kopie vyjde na takove penize- to snad ani neni mozne, a koupit si multifunkci a hned do ni brzo kupovat drahe naplne se mi taky moc nechce.
Drive jsem mel HP 720 2 kazety a vydrzely neuveritelne dlouho i kdyz jsem na ni tiskl letaky atd.
To byvala tehdy jeste rucni pocitave prace, ted to bezi z linky jak rohliky:-)

LJ5P mám doma taky a "recyklaci" dělám tak, že jsem do toneru vykrouhnul z vršku ďurku, kterou tam občas dosypu tonerový prášek a zašpuntuju obyčejným plastovým špuntíkem. Když začne válec duchovat (nerovnoměrná sytost tisku), tak vezmu další starý toner, vykrouhnu ďurku...

Dobrý den, multifunkce kupujeme poměrně často, ale je to bída. Zvláště nove HP jsou slušně řečeno krámy. Skenner u nich odchazi velmi často, habruji funkce, občas se musi přeinstalovat,... no proste bída. Nedávno jsme na zkoušku vzali Samsung (bohužel nevím přesný typ) a tam je naprosta spokojenost. Chod je podstatne tišší, zatím žádný problém. Cenu tisku Vám nepovím, nevím ani kolik stoji napln, ani jak dlouho vydrží, ale z vlastní zkušenosti HP raději ne, nehledě na to, že HP posledni dobou dost kašle na ovladače starších zařízení pro nové OS. Musel jsem ted vyřadit několik starších, ale funkčních skennerů jen proto, že pro ně pro win7 nejsou ovladače (někdy se sami chytnou z win update, někdy nejde podstrčit ani jiné). Nebo se to povede, ale složitým způsobem a uživatel to pak nezvlada, protože nejde standartni postup. Celkove jsem na HP (mimo servisu NTB - ten se zlepšuje) dost naprdnutý a nekupoval bych ho. Zkusim zjistit přesny typ toho samsungu a napsat ho sem, je podstatně menší než HP při stejnych funkcich, je tišši, zda se spolehlivejsi a navic i lip vypada :-) (cena +- stejná).

Multifunkční tiskárny HP byly vždycky krámy, ať už řada PSC (950), ale hlavně řada D1XX (145, 155)kde sice byly samostatné inkousty ale tiskárna často zblbla tak že se musely vytahovat hlavy a zapínat tiskárnu bez nich aby se vynulovala chybová hláška. OfficeJet 6110 byly také dost problémy - braly např. 1 z 6ti orig. inkoustů. U všech těchto typů odcházely skenery. Ani řada 9XXX není bez chyb. Poslední dobou jsem instaloval dva Samsungy CLX-6220FX ( barevné laser. multifunkce)a oba byly problematické - jednomu po týdnu přestal zobrazovat displej, druhý po vytištění pěti stránek hlásil u orig. toneru že je prázdný. Navíc podle výrobců alternativních tonerů je problém se Samsungy - mají to prý hrozně "hlídané". Dobré jsou snad Canon i-SENSYS, např. MF-8030 Cn stojí pod 8 000 Kč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru