Avatar uživatele
zjentek

Musej mi na pumpě vzít flašky od piva, který jsem si tam koupil a hned i požil?

Samožřejmě je míněna čerpací stanice. A co když tam donesu tak třicet flašek „jejich piva“ v tašce?

Zajímavá 0 před 2736 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
klumprt

Tak k tomu ti povím příběh.
Jel jsem se projet na motorce a dostal jsem žízeň ve Ždírci nad Doubravou. I zastavil jsem na pumpě zn. Benzina. Šel jsem v motohadrech na benzinku, zakoupil jsem si láhev birrella, prodavačka mi ji otevřela a já jsem ji polknul na lavičce u posezení poblíž pumpy. Pak jsem ji šel vrátit, protože mi při placení neuniklo, že mi byla započtena záloha.
Pumpařka odmítla proplatit mi zálohu s tím, že na to nemají kalkulaci, že nemuže jen tak vyndat tři koruny z kasy nebo co, a že jsem to měl říct, že ji vypiju hned a zálohu bych byl neplatil. A já se teď tady ptám, napadlo by vás předem, že někdo může být natolik vypatlaný, že předpokládá, že si otevřenou flašku s pivem odvezete NA MOTORCE a snad s helmou na hlavě z ní budete upíjet? Že ho nenapadne se zeptat, jak to bude se zálohou?
Ač jsem přesvědčen, že tu flašku měli ode mě proti třem korunám převzít, tak jsem jim ji nechal na pultě, protože se tam pomalu tvořila fronta a já nechtěl kvůli třem korunám vytvářet pro tu frontu nějaké nechtěné improvizované představení (tzv. tyjátr). Se slovy „tak si tu flašku nechte“, jsem benzinku opustil a doufám, že té dámě se hodily k tomu, aby si za ně nechala voperovat do hlavy nějaký volný mozek, poněvadž, pokud je mi známo, tak pojišťovna toto nehradí.
Teď mě napadlo, že jsem ji měl radši hodit do koše, ať je aspoň nucena ji v něm lovit. Anebo by si ji vytáhl někdo jiný, kterému by za to stála.

Upravil/a: klumprt

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Mám silný pocit že ten kdo prodává pití v zálohovaných lahvích je i musí brát zpět.
Jo a na wiki je potvrzení a odkaz na zákon…
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/V%C3%BDkup_lah­v%C3%AD

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
klumprt

Aby nedošlo k nedoroumění. Kdych byl tu zálohu neplatil, tak bych tu flašku nenechal nikde stát ani bych ji neodvez. Vrátil bych ji na pult, poděkoval a odjel.
Takhle to vypadá, že jsem ji vracel jenom proto, že jsem v tom měl prachy. Tak to nebylo.

před 2736 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

;)

před 2736 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek