Avatar uživatele
Petr.

Musim jit za 15let stary tretny cin do vykonu trestu?

V roce 1997–1999 jsem stravil 2 roky ve vystrovaci vazbe. V roce 2001 jsem byl krajskym soudem odsouzen za § 247 odst. 4 k peti letum trestu odnenti svobody. Tento trest mi byl v roce 2003 ustavnim soudem zrusen pro poruseni zakona a udelen novy v delce trvani tri a pul leta odneti svobody. V roce 2005 mi byl tento trest podminene odpusten se skusebni dobou na 5 let. Podminka vyprsela 28.08.2010. Vzhle­dem k tomu, ze bydlim vice jak deset let v SRN, take jsem zde spachal v roce 2006 neumyslne trestny cin kradeze v hodnote 15euro (350kc), ktere jsem na miste majitely uhradil, soud zde presto trval na odsouzeni, tak jsem byl odsouzen k pokute 60euro nebo 30 dni odneti svobody.V roce 2010 jsem se opet v nemecku dopustil trestneho cinu krive vypovedi jako svedek.
Dne 02.08.2011 mi prislo z 29.07.2011 pred­volani k soudu o projednani zbytku trestu. Vubec to nechapu, je zde vubec pravo promenit mi podmineny trest za odnenti svobody i rok po skonceni zkusebni doby?
Doplňuji:
Neumyslna kradez:-( Ono, kdyz se vezme neco na ulici, treba vyhozeny gauc,tak je to take ta ona kradez. Skoda 15euro,ale nei v CZ trestny cin,je vubec mozne na zaklade odsouzeni v jinem state na toto zase v jinem prihlizet? A co ta doba? 2006, konec podminky 08.2010 a soudit 08.2011???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Petr.

Zajímavá 0 před 4618 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
baghira

„neumyslne trestny cin kradeze“ – to mě dostalo :DDD

Ano, krádež 2006 byla spáchaná ve zkušební době, takže projednávání o zbytku trestu je logické.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Samotná formulace otázky je chybná, nejde o čin před 15 lety, ale vr 2006 a 2010 (čili 5 a 1 rok) a tedy v průběhu podmínky.
Když už obelháváš sebe, nás neblamuj, když chceš objektivní odpovědi.
Uvedený §, odst.4, znamená škodu zvlášť velkého rozsahu, tedy nejvyšší sazba a i tehdy jsi dostal 5 let na samotné dolní hranici sazby. Soud předpokládal, že tě to poučí, což se bohužel nestalo.
Jinak porušení podmínky může být i přestupek, všechno se posuzuje jako opakovaná recidiva.
Když tě v r.2005 pustili, nemohls býr v SRN 10 let, mimochodem, děláš tam Čechúm pěknou ostudu.
A když už se tak dlouho potýkáš se zákonem, měl bys vědět, že jsme od 2004 v EU a SRN patří ke státům s mezivládními dohodami, tím spíše, že je to významný a sousední stát.
A pozn. na závěr, kdybys neměl špatné svědomí, nemusel bys v tom vidět hned to nejhorší. Třeba se jedná jen o formální ukončení podmínky nebo podobnou administrativní záležitost.
Místo pochybného publikování na těchto stránkách bys raději měl jít do sebe a zajít za advokátem. Zdá se, že ho budeš potřebovat, rozhodně víc než naše názory, podle nichž, jak se zdá, se stejně neřídíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Frckar

Kdo chce kam, pomozme mu tam!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

haha.

§247 odst. 4 říka něco výši škody, ne?
rozhodně to nebyl gauč.

cituji:

§ 247 Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a

  1. způsobí tak škodu nikoli nepatrnou,
  2. čin spáchá vloupáním,
  3. bezprostředně po činu se pokusí uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí,
  4. čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě, nebo
  5. byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu nikoli malou.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

  1. spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, nebo
  2. způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek.

(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Petr.

Neumyslna kradez:-( Ono, kdyz se vezme neco na ulici, treba vyhozeny gauc,tak je to take ta ona kradez. Skoda 15euro,ale nei v CZ trestny cin,je vubec mozne na zaklade odsouzeni v jinem state na toto zase v jinem prihlizet? A co ta doba? 2006, konec podminky 08.2010 a soudit 08.2011???

před 4618 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek