Avatar uživatele
anonym

Musí každá výkopová práce být označena kontaktem na provádějícího a citací příslušného povolení?

Totiž před domem se nám rozjela zajímavá výkopová činnost, nové trubky vedou z polo otevřených kanálů ven nad chodníky přes chodníky i pod chodníky s tím, že pod chodník vede trubka rozbitou dlaždicí a na druhé straně další rozmlácenou dlaždicí zpět nad povrch. Neumím si vůbec vysvětlit co za diletanta to takhle provádí, vypadá to jako nějaká bláznivá pocta steampunku. Co mě ale zarazilo nejvíc, „stavba“ není nikde označena, není zjevné, kdo ji provádí, jak dlouho bude oprava trvat ani kdo ji vlastně schválil. Domníváte se, že došlo k nějakému pochybení, rád bych tuto zrůdnost, pokud nebyla povolena, podchytil dřív, než bude škod příliš, s jakým úřadem to eventuálně projednávat? Eventuálně pokud na stavbě někoho najdu, na základě jakého paragrafu se mohu dožadovat informací o probíhající stavbě? Děkuji za radu.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2523 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud je to na tvé neovitosti, musel jsi být o tom informován. Pokud jsi informován nebyl, obrať se na stavební úřad. Pokud to tvoje nemovitost neni, tak to neřeš. Nic ti po tom neni.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jáára

Je tam páska? Tak to obejdi a nestarej se.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

drap nemá až tak pravdu, protože informován jsi mohl být jen tím (když je hodně púčastníků řízení), že budoucí výstavba (výkopy) práce byly oznámeny vyvěšením na Úřední desce…a nikoho nezajímá, že sis to tam nešel přečíst – to je bohužel zákonná realita dnešního stavebníhio povolování ☹
pokud je stavba povolená, je poviností stavebníka vyvěsit patřičné povolení a své nacionále (název firmy, sídlo atd.)…pokud máš pochybnosti, nezbývá ti než zajít (nebo zavolat) na místní stavební úřad, který tato povolení vydává a tam ti musí říct, co se děje, (případně ti ukázat projekt) a jestluji je to „legální“…při­pomínám, že obvyklé úřední hodiny jsou PO, ST, PÁ…a dneska je čtvrtek, takže bych dnes volila telefon…

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Pravděpodobně jde o dočasné řešení odpadu po dobu rekonstrukce.

Tvá občanská „aktivita“ by se ale nemusela setkat s pochopením všech zainteresovaných, tak to ještě zvaž.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
veselator1

No pokud to je tak, jak to popisujete, tak tu práci opravdu nejspíš dělali nějací fušeři. Asi bych zkusil kontaktovat stavební úřad ve vašem okolí a ti by vám mohli sdělit, kdo je za to zodpovědný. Z vlastní zkušenosti bohužel můžu říct, že najít slušnou firmu na výkopové a zemní práce je dnes čím dál těžší, protože těch dobrých, které práci odvádí poctivě je pomálu.

Nový příspěvek