Avatar uživatele
surikata001

Musí majitel domu předložit v případě pochybností o vyúčtování služeb dodavatelské faktury?

Dobrý den, řešíme teď doma problém. Sestra ukončila pronájem bytu a pronajímatel po ní chce doplatek za vodu. Na tu platila během roku zálohy. Za loňský rok jí vraceli přeplatek a to tam bydlela i s přítelem. S tím se rozešla a od ledna bydlela v bytě sama. Majitel bytu po ní chce doplatek za vodu, které nemohla spotřebovat tolik, jako vloni, když tam byli dva. Zálohy přitom platila stejné. Zeptala se na to majitele a požádala ho o to, aby jí spotřebu doložil. Byty v domě nemají samostatný vodoměr, takže se to řeší rozpočítáním vody na počet osob v domě. Myslela tím dodavatelskou fakturu. Majitel jí však emailem poslal pouze ve Wordu sepsaný a vytisknutý soupis, ve kterém se ani „prase nevyzná“ – omlouvám se za přirovnání, ale takto jsme to doma říkali, pokud jsme se v něčem neuměli zorientovat. Má sestra nárok na to, aby jí majitel doložil dodavatelské faktury, aby si ověřila, že sedí aspoň částky, ze kterých majitel vychází? Děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 2928 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Domnívám se že ano.
Ale bacha… Nám vyúčtování dělá nějaký bytový podnik se kterým máme smlouvu a to jsou cancy… aby se v tom prase vyznalo… 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Měl by. Ale pozor, na vyúčtování spotřeby vody z vodoměru u paty domu má vliv třeba i cena vodného a stočného. Ale ty kubíky vody jsou výchozí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

Sestra má právo na předložení a vysvětlení poplatků, včetně záloh.
Znám několik vyúčtování, vždy lze vysvětlit nájemníkům, co je to za položky, jak se k výpočtu došlo. To že to někdo nechápe není vinou majitele či pronajímatele, ale neznalostí nájemníka.
Bez podrobností o vyúčtování nelze dát lepší odpověď.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek