Avatar uživatele
Palun

Musí mít dítě na hlavě přilbu při jízdě v parku na odrážedle?

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, marci1 před 2944 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Na odrážedle nemusí, ale je dobře, když si na to zvyká. Jak odroste, bere si přilbu na kolo automaticky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Je to Vase dite? V parku neni samo, v pripade nechtene srazky nebo padu z kola…
V parku nejspis povinna neni. Ale jde o jeho bezpecnost.
A tohle jsem nasla jako priklad:
Z hlediska bezpečnosti může přispět, pokud má odrážedlo na sobě reflexní barvy či nálepky nebo jasně viditelné barvy. Není to však zásadní problém, můžete si dodatečně nějaké reflexní proužky nalepit nebo není vůbec na škodu pořídit dítěti reflexní vestu, to je pak vidět opravdu z dálky.
Celkově bych ráda připomněla, že k dvoukolému odrážedlu určitě pořiďte dítěti dětskou přilbu (u nás možné snadno vybrat helmu díky přehledné tabulce).
Ono se to nezdá, ale odrážedlo už je celkem rychlý dopravní prostředek, takže je potřeba na bezpečnost myslet. Navíc, pokud si děti jako malé zvyknou na to, že mít helmu je naprostá samozřejmost, tak je to velké plus pro pozdější ježdění na kolech. Navíc dnes si už děti mohou vybrat z mnoha hezkých designů.

Zdroj: http://www.ne­obycejne.cz/Jak-vybrat-odrazedlo-c21_0_1.htm

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
natasanatasa

Nutné to samozřejmě není, nicméně si myslím, že už jen z hlediska bezpečnosti je lepší, aby dítě helmu mělo. Já například plánuji své malé také koupit nějaké odrážedlo a pravděpodobně jí k němu koupím i nějakou helmu. Už jsem se i na nějaká jezdítka a odrážedla dívala a zatím se mi asi nejvíc líbí ta, která nabízí tento obchod, kde mají dětské zboží: https://www.pta­ce.cz/Jezditka-a-odrazedla-c19_80_2.htm

před 1651 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek