Avatar uživatele
Cascada

Musí platit rodiče alimenty, když dají svoje děti k trvalé adopci?

OSPOD (orgán sociálně právní ochrany dětí) sebral rodičům děti pod záminkou že je špatná matka a otec nejde na rodičovskou protože za její práva bojuje a i z něj již udělaly špatného otce. Musí platit 7000 Kč měsíčně na roční dvojčátka za to že jim děti drží jako rukojmí v ústavu, zastání nikde nenajdou jen předstíranou pomoc od lidí co pomáhají tak aby dále mohli pomáhat. Děti vidí hodinu týdně, již si je vyhlídla pěstounka, která oproti rodičům děti může přebalovat a celkem mnohem více. Rodiče jsou zdrávy, krom matky co bere antidepresiva. Jsou vzdělaní Vš a SŠ mají finance, ale proti OSPODU se bojovat nedá. Rodiče trpí jak vidí postupnou krádež svých dětí, soudy jsou pouze na straně OSPODU mají mezi sebou vybudované kolegiální vazby. Rodiče to nekončící trápení jich a dětí chtějí ukončit adopcí, budou i tak muset platit výživné?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 2137 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Informace sse mi zdají mylné a zkreslené. Co to je pod záminkou? Musel rozhodnout soud. Pokud rozhodl soud špatně, tak se odvolej a sjednej nápravu. Alimenty řeš až jako poslední věc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
nyjono

Doporučuji ombucmana. Již podobné případy úspěšně řešili.

https://www.go­ogle.cz/search?q=om­bucman&oq=ombuc&aq­s=chrome.1.69i57j0l3­.6756j1j8&cli­ent=tablet-android-lenovo&source­id=chrome-mobile&ie=UTF-8

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek