Avatar uživatele
bububabu

Musí pošta vždy doručit balík do domu, když je zaplacena služba balík do ruky?

Pošta neposlala sms o příjezdu, tak jako obvykle, a tak jsem balík nepřevzala protože jsem nebyla doma. Nechali mi zprávu ve schránce že si mám balík vyzvednout na poště. Nyní už jsem musela 2× urgovat aby mi byl balík doručen do ruky ovšem stále je na poště.
Myslím že když je to služba balík do ruky tak ho přeci musí dodat do ruky a nedávat vůbec nějaké lístky do schránky o tom že si ho mám vyzvednout na poště ale dodat ho následující den automaticky.

Zajímavá 0 před 2679 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ano, dostaneš ho do ruky pouze ty. Pokud nejsi doma, je celkem logické, že pošta tam nepojede s jedním balíkem 120× až tě zastihne. Stejně tak je to s SMS. Pokud odesílatel neoznačil, nemusí ti nic posílat a zjišťovat tvé číslo jistě nebude.
Doručení do ruky, neznamená doručení do domu. Ruka a dům jsou dvě, naprosto odlišné věci.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

„Balík do ruky“ je jen lživý název zdůvodňující zvýšení ceny. Je to obyčejný balík, který se v naprosté většině adresátovi nedoručuje ale musí si jej vyzvednout na poště.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Přečti si vyjádření pošty: http://www.bles­k.cz/clanek/zpra­vy-udalosti/434822/pro-balik-do-ruky-musite-k-prepazce-posta-nestiha-ale-roznasi-agitku.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

„Pošta neposlala sms o příjezdu“. Jseš si jistá, že odesílatel tvé číslo poště sdělil?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Pošťák u nás obvykle hodí lístek s oznámením do schránky, zřejmě se jim nechce vytahovat mobil a volat. Naposledy bylo na lístku oznámení ADRESÁT NEZASTIŽEN ve 14:00 a ve 14:05 došla sms s oznámením, že balík je na poště. Takže asi ani nemají snahu. To jiné doručovací služby jsou jiná liga.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek