Avatar uživatele
HeroSciHamst

Musí střední školy vyučovat 2 cizí jazyky?

Všude jsem našel jen „Nový zákon o vyučování dvou cizích jazyků na ZÁKLADNÍCH školách“ Co střední školy? Musí taky vyučovat 2 cizí jazyky?

EDIT: O čem je teda tohle všechno?
http://www.nuv­.cz/vse-o-nuv/zavedenim-druheho-povinneho-ciziho-jazyka-na-zs-se-zlepsi
http://www.roz­hlas.cz/zpravy/po­litika/_zprava/sko­laci-se-povinne-uci-dva-cizi-jazyky-nekteri-kantori-maji-z-novinky-strach--1252145

Zajímavá 0 před 2795 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Docela by mne zajímalo, kde jste to našel. Žádný „Nový zákon o vyučování dvou cizích jazyků na ZÁKLADNÍCH školách“ totiž neexistuje.

K předškolnímu, základnímu a střednímu vzdělávání doporučím tzv. Školský zákon.

Na středních školách se dva jazyky učily už před novelou zákona. Učily se i na (některých) základních školách, novela to spíše jen upravila.

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
krpik

Myslím, že nemusí. Druhý jazyk na základní škole nebyl povinný ale volitelný buď bude člověk se učit ještě němčinu nebo si vybere hodinu angličtiny navíc nebo ještě něco bylo. Potom na střední škole byl jenom jeden jazyk. Myslím , že brácha na gymplu si musel vybrat druhý jazyk

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ivzez

HeroSciHamst,

už jsem si vyčerpala opravu, musím pokračovat tady.

Ani v jednom článku se nepíše o „Novém zákoně o vyučování dvou cizích jazyků na ZÁKLADNÍCH školách“ (ten opravdu neexistuje). Píše se o zavedení druhého cizího jazyka.

Musím se přiznat, že jsem výše odpověděla ze své zkušenosti. Učila jsem na školách, kde se děti učily dva jazyky. Domnívala jsem se, že je to tak na všech školách.

Zdá se, že jsem se zmýlila )-:

před 2795 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek