Avatar uživatele
Ota Zich

Musí člověk, který si chce pronajmout byt na firmu, mít od dané firmy plnou moc?

Dobrý den,

vlastním byt s garážovým stáním, který chci pronajmout. Ozval se mi jeden člověk, který o toto stání má zájem, ale rád by to napsal na firmu ve které pracuje. Tzn. v nájemní smlouvě by potom bylo něco takového:
Smlouva se uzavírá mezi:
Pronajímatelem: Já (Ota Zich)
a
Nájemcem: firma XXX, IČO: 123456

Chtěl bych se Vás zeptat ten člověk, co tuto nájemní smlouvu bude podepisovat musí mít nějakou plnou moc od firmy, či nějaké dokumenty?
Mám si na něco dát velký pozor?

Moc Vám děkuji

Zajímavá 0 před 2480 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Za firmu mohou jednat její statutární orgány i zaměstnanci. Zaměstnanci v rozsahu své obvyklé činnosti i bez zvláštního pověření nebo plné moci. Není to úplně jednoduché, přikládám vysvětlující článek.

Zdroj: http://byznys­.ihned.cz/pod­nikani/lide-a-personalni-rizeni-manazerske-dovednosti/c1-64681000-jednat-za-vas-mohou-zamestnanci-i-poverene-osoby-poradime-jak-se-nechat-zastoupit

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Ano, měl by být oprávněn za firmu jednat. Pokud to bude na základě zplnomocnění, potom by bylo vhodné předložit a ke smlouvě přiložit tuto plnou moc.

Na druhou stranu, nehledal bych v tom v tomto případě asi zásadnější problém, pokud bude řádně placena smluvená částka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Je potřeba vyjít z toho, že vymahatelnost práva se u nás limitně blíží k nule. Zásadní je dostat předem kauci a dál pravidelně nájemné. Když nebude platit – vyhodit. Smlouva je pro pronajímatele druhořadá záležitost.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek