Avatar uživatele
Válek Petr

Musím mít stavební povolení ?

Pokud se chystám pořídit stavební buňku či námořní kontejner a umístit ho vedle domu bez základů, je potřeba.. ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3264 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Jde o to, jak je to velké, jak vysoké a k jakému využití, vše podrobně uvádí stavební zákon. Tak na patky to aspoň dáš? Taky pozor na to, jak je pozemek vedený. No a taky pozor na to jak daleko to bude od kraje pozemku:-)

Nejlepší je načrtnout si na výtisku z KN kde to bude, napsat rozměry a jít k vám na stavební úřad se zeptat, někdy stačí „ohláška“, někdy není potřeba nic.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Válku, pokud stavební buňku hodláte jen umístit na pozemek, není potřeba nic dělat. Pokud tu stavební buňku chcete TŘEBA upravit na bydlení, již povolení je třeba.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Nový zákon: kdy stačí ohlášení a kdy je potřeba stavební povolení

Jak již bylo zmíněno v úvodu, podle nového stavebního zákona se častěji obejdete bez stavebního povolení či ohlášení stavebnímu úřadu. Namísto povolení bude často stačit jen ohlášení stavebnímu úřadu. Bez ohlášení se nově obejdou např. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 a 5 m výšky (splňují-li další zákonné parametry), zimní zahrady o jednom nadzemním podlaží, skleníky do 40 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, bazény do 40 m2 zastavěné plochy či stavební úpravy energetických vedení, vodovodů a kanalizací, přípojky v délce do 50 m apod. Celkem se jedná o 45 staveb, zařízení a prací – podrobně viz § 103 nového stavebního zákona.

Mezi objekty, které bude stačit nově pouze ohlásit, patří především rodinné a rekreační domy (stavby pro bydlení a rekreaci) se zastavěnou plochou do 150 m2 s jedním podzemním podlažím do hloubky 3 m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím včetně. Ohlášení se bude vztahovat i na stavební úpravy, kterými se nezasahuje do nosných konstrukcí stavby či na demolici staveb. Celkem se jedná o 16 staveb, zařízení a prací, podrobně viz § 104 zákona.

Zdroj: http://www.pe­nize.cz/18253-novy-stavebni-zakon-vice-staveb-bez-ohlaseni-a-stavebniho-povoleni

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Megan.ren

Dobrý den, s tímhle bych se nejspíše obrátila na odborníka, já jsme se na věci spojené se stavbou obracela na https://www.ci­kr.cz/sluzby/pra­vo-nemovitosti/, kde mi se vším skvěle pomohli. Zajisté doporučuji.

před 1161 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Makovec

Díval jsem se po lodním kontejneru jako alternativě místo šaten a místa pro svačiny do naší svářečské firmy, kterou si budujeme s kamarády postupně na koleni v podstatě. V minulém roce se nám celkem dařilo, protože se nám podařilo sehnat dobré zakázky, tak jsem se rozhodnul pro objednání nového technologického kontejneru, který nám firma https://acther­mstrojirenstvi­.cz/oblast-cinnosti/#kon­tejnery zhotovila rychle a kompletně nám ho vybavila nábytkem na míru

před 1185 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
MacinaN

Já si myslím, že pokud se v kontejneru nechystáte bydlet, tak nic takového potřeba není. Na skladové kontejnery stavební povolení potřeba není, na ty obytné už ale myslím ano. My například máme vedle domu skladový kontejner z https://www.pe­gascontainer.cz/cz/ka­tegorie/lodni-a-skladove-kontejnery.aspx a povolení na něj potřeba nebylo.

před 1900 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Polaskova44

Díky za info. Já právě o nákupu takového kontejneru taky uvažuji. Chtěla bych ho na skladování zboží pro svůj obchod. Už jsem se i po nějakých dívala a špatně nevypadají třeba ty, co nabízí https://www.pro­fitexgroup.com/

před 1481 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek