Avatar uživatele
anonym

Mužete mi někdo říct kolik lidí/bezdomovců umrzlo v době ČSSR?

Zajímalo by mě,kolik zhruba lidí/bezdomovců umrzlo v době ČSSR a kolik lidí/bezdomovců ročně umrzne v dnešní kapitalistické rozkradené a rozprodané ČR? Děkuji https://www.i­rozhlas.cz/zpra­vy-domov/bezdomovec-mraz-zima-pocasi-smrt-hostivar-praha-pribram_1803021­329_jgr a https://ostra­va.idnes.cz/os­trava-policie-umrzli-mraz-pocasi-duy-/ostrava-zpravy.aspx?c=A180227­_131836_ostra­va-zpravy_jog dost smutná realita!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Ušel ventil před 2267 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nelze odpovědět. Na ulicích, v parcích jsi je nepotkal. Oficiálně neexistovali. Stávali se pacienty psychiatrických léčeben (hlavně alkoholici) nebo byli ve vězení ( ti, kteří povinně nepracovali). Dnes většina z nich odmítá práci, požívají ve velké míře alkohol a tvrdí, že chtějí mít svobodu, volnost. Bohužel, je to smutné. ☹

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Dnešní nefakčenka si žijí podstatně lépe než za komančů. Rozdíl mezi tehdy a dnes je, že tenkrát by Vás zavřeli za příživnictví. Jestli chcete zmínit, že dnešní systém má na svědomí více obětí, než ten předchozí, tak je to věc metodiky výpočtu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ušel ventil

Mám dojem že v době ČSSR žádní bezdomovci nebyli , dokonce i nepřízpusobiví (nemůžu napsat na plnou hubu cikáni) museli chodit do práce ,
kdežto ted když se zeptá syn cikána co je to demokracie ? tak mu starý cikán odpoví že to je – když bílí makaj a my dostáváme dávky , a syn – a to jim nevadí ? to jim vadí ,ale to už je rasismus -
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=ile26ByviBM

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

Sory jak lze rozpočítávat lidi, lidskou pohodu nebo souhrn okolností, které vedly nebo nevedly ke ztrátě základních potřeb? Vzpomněl by zde třeba staré, opravdu staré babičky, které by se dnes dožily věku 145? Některé v mládí pracovaly, další pro 3. říši, některé normálně ale s hladem žily. Jak by mohly získat právo důchodu, nebo jiné podpory? Vždyť něco takového neexistovalo, pokud jo, tak se to trestalo vězením za příživnictví. Mnoho lidí, nejen tyto nezaopatřené ženy, ale i přeživší s dřevěnou nožní protézou a ostatní bydleli kde se dalo, vybírali popelnice ve kterých tenkrát nebylo nic než jen popel. Jestli byly volné byty, tak proto, že se mnoho vojáků nevrátilo z války. Hromadné byty se začaly stavět koncem 70. let, tzv. panelová výstavba. Tak vznikla sídliště. Není to tu tedy od věky věků, nic se nepostavilo samo nebo pravěk s dinosaury. Například řada v jedné ulici Brno Lesná slaví 50 roků od předání (Ježkova?) A lidi kteří tam přišli bydlet, rozhodně nežili proto, aby mrzli.
Další už nemohu napsat, bo přijde mlátička Zdeněk. Mnoho tzv. politických vězňů žilo relativně v nějakém místě, dá se to tak napsat? A s Havlovou amnestií odtamtud zmizeli.. do ulic. Jedni řvali zasraní komunisti, druzí buď měli jakou podporu od rodin, jo, nebo se jim podařilo nezmrznout. Teď vlastně kecáme o dvou dobách Ta stará, socialistická a polodemokratická. Tudíž lidé za socialismu nezmrzli, ale nepřežili boje ve 2. světové válce. Lidí bylo míň. Dnes se množí vědní obor humanitárních věcí. Tito VŠ lidé nic netvoří, nebo aspoň schází důkaz. Zmrznou vlastní leností. Pouhé pěstování marihuany a vaření drog jako způsob položivota s polobydlením, kdy je téměř každý barák vytápěn dálkovým topením, vyzývá pojďte budeme snít, zpívat a žít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Mám dojem, že za to můžou čeští komunisti, léta tady byla totalita a proto ti starší nejsou ještě zvyklí na bezdovce, koku, marjánku, dostatek banánů uzrávající v plynových komorách, mafii, milionové úplatky, rovněž tak velké zlodějny a.p.
Jinak vůdce po velkém hedvábném sametu, také zástupce neviditelné ruky trhu mimo jiné doporučil, každý se musí postarat sám o sebe.
A z těchto důvodů, na př. když otevřete ZOO, kde je jakási dlouhodobá péče, tak část vypuštěných zahyne, neb spadne do extra bídy a přežijí jenom dravci a lvouni jako v džungli. Prostě kapitalismus s českou tváří.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek