Avatar uživatele
Petra09

Myslite si ze vareni je zenska prace a ze by zenska mela varit chlapovi?

Doplňuji:
No lidi moc mi potesili vase odpovedi protoze tady v okoli jen slysim to co zazil Quentos a jinak Quenos to napsal moc hezky a tesi me ze existujou i takovy muzi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? flodur, dědapetr, Damiana, pizlicka, IK před 4421 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Určitě ne! Nevím jak ostatní, ale až já se jednou ožením, skákat kolem sebe nenechám a vařit už vůbec ne, pokud tedy ona sama nebude chtít a nebude ji to vyloženě těšit a bavit.
Ti, co si myslí, že ano, mají poněkud zkreslené představy. Měl jsem to před očima u táty – žral jak hovado, že máma chudák musela vařit snad každej druhej den, a když řekla, že se na to může vykašlat, on na to „tak ti nebudu dávat peníze“. Strašné, jak si to někteří chlapi představují.

Znáte tenhle „mužský citát“?

„Vaření je ženská práce.
Uklízení je ženská práce.
Hlídání dětí je ženská práce.
Praní je ženská práce.
… Neexistuje nic, co by chlap nedokázal udělat, když už se do toho jednou pustí.“ :{D>
(volně cit. z kolekce otcovských moudrostí – Bruce Lansky a K. L. Jones: „Otcové říkají největší voloviny“, Bratislava: Columbus 1991, překlad Jan Vodňanský)
Doplňuji:
jenže kdybyste, Hanulko, viděla ty porce! Salátová mísa byla jeho normální mírou oběda.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lucijej

Vaření je práce pro každého, kdo chce jíst.
Kdo nevaří, ať nejí, nebo ať si ho dojde koupit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Ne není… můj vaří moc rád a dobře a mě potěší, když zavolá …pojď je prostřeno /ne v televizi/a pěkně si sednu a nechám se obsluhovat. Ale ne,že bych já nevařila, prostě jak může …šup a už je v kuchyni .,Ale zamlada to taky nedělal…až tak ve 40 letech přišel na to ,jak je prima, když se může v kuchyni pěkně rozšoupnout a něčím překvapit.
Doplňuji:
quentos -u nás se vaří každý den :D:D:D:D a nepřipadá mi to divné…

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Já vařím rád a žádná práce není ženská a nebo mužská,akorát ji každý jinak zvládne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

U nás doma to občas fungovalo tak,žekdyž bylo uvařeno,tak nikdo hlad neměl.Když uvařeno nebylo,všichni by jedli.
Já vařím ráda a nevadí mi to.Samozřejmě netrávím u plotny život a mládí.Můj partner denně teplé jídlo nevyžaduje,takže ho občas odbydu konzervou nebo nějakou rychlovkou nebo si jídlo připraví sám.
Ale styděla bych se,kdybych vařit neuměla a neměla snahu se to naučit a chlapovi bych dávala chleba s máslem a nebo ohřátou konzervu pravidelně.
Od čeho vlastně mě mamka učila vařit?Přece od toho,abych až budu bydlet sama nemusela jíst jen rohlíky se salámem a když to umím,tak přece nenechám partnera o hladu,i když si to někdy nezaslouží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Petro, není to tak. Předsudky z tzv. „1. republiky“ máme naštěstí za sebou. Dnes ženy chodí do práce stejně jako muži. O práci v domácnosti je třeba se rovným dílem podělit.
U nás doma vařila babička, máma, táta. Znám spousty rodin, kde vaří muži. Já vařím ráda, ale nevadí mi přenechat tuhle radost partnerovi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MILAN1961

TO NENÍ PRAVDA,JÁ KDYŽ JSEM BYL DOMA A MOJE PRACOVALA TAK JSEMVAŘIL,UKLÍ­ZEL,DOKONCE I PRAL A TAKY SE MI NIC NESTALO A HLAVNĚ SE ZA TO NESTYDÍM.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

Ženy jsou schopné vykonávat každodenní povinnosti a zvyknout si i na ty nudné. Tím se stalo že je muži do kuchyně zavřeli…levný multifunkční domácí robot.
Muži vaří s chutí a radostí.
Takže, vyhni se obloukem chlapům co nevaří 🙂
Nauč se vařit jako správný muž 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Všechno na světě je vlastně „mužská práce“, jen ženy se zbytečně do ní snaží chlapům kecat a pak se diví, že ji mužští po nich začali vyžadovat. Ženské jsou na světě od toho, aby se o ně muži starali a ony jim život zpříjemňovali svou existencí.
A to, že pro ně občas něco udělají, co oni prostě nezvládnou (třeba jim porodí dítě) je pouze projevem lásky, jejich výjimečnosti a duchaplnosti.
Muži vaří obvykle daleko lépe než ženy a moudrá žena – pokud nechce stát u plotny od rána do večera to ví, chlapíkovi to dává stále najevo a jeho majstrštyky patřičně vynáší do nebes – hlavně před tchýní, která má „jistě radost“, jak se její synáček „báječně“ oženil.:-)
Ale vážně… Fakt si nemyslím, že by se mělo ve vztahu cokoli striktně rozdělovat. Ať každý přispěje tím, co umí lépe, co ho baví a dvojice se tak perfektně doplní. Striktní dělba práce funguje hlavně u slabomyslnějších jedinců, vládnoucích tzv. pevnou rukou, jen aby pak mohli buzerovat a vykřikovat. Pokud na ni partner jednou přistoupí, pěkně si pižlá sám pod sebou větévku…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

no,ja priteli ze zacatku varila.pak jsem jeden den trucovala,tak si musel uvarit sam.od te doby prosim ja,aby uvaril ty dobre fazolky,nebo segedin,a ted ho premluvim na rajskou:-))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
quentos

dík … a co byste Petro řekla – takoví muži jako já jsou na ocet…

před 4421 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Ty, Quentosi a ví to o tobě i někdo jiný, než my tady?

před 4420 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
quentos

ano, prakticky všichni.

před 4420 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
IK

Ježíš, Quentosi, to nemyslíš vážně, neříkej že na tebe neberou od studentek po jejich matky. Možná si ničíš plíce sezením u kompu…vyraž mezi lidi na vzduch a rozdýchej si sebevědomí.

před 4420 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek