Avatar uživatele
bolak

Myslíte si že by měly být ve fotbale tvrdší pravidla co se týče herní etiky?

Já osobně bych zařadil do pravidel třeba i to, že rukující hráč má povinnost přiznat ruku, pokud ji rozhodčí přehlédl, a v případě že by tak neučinil, by dostal disciplinární trest, třeba na 3 zápasy. To samý pak i u brankáře, pokud by míč vytáhl už z brány v nějaké pro rozhodčího nepřehledné situaci, tedy zapřel by gól soupeře. Nebo pokud někdo zakopne ve vápně a blbec rozhodčí nařídí penaltu, tak povinnost se přiznat, jinak trest.

A zpřísnit tresty za simulování. Žádná žlutá karta, prostě předstíráš faul ve vápně, penaltu jde kopat soupeř. A ty si další 3 zápasy nehraješ a pokud to uděláš ještě jednou, je to pro tebe konec sezóny.

Co na to říkáte? Líbilo by se vám to? Je to blbost? Nebo obojí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? huxa, briketka10, gagaga před 3664 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
4154

Souhlasim… nechapu proc se fifa tak hrozne brani kamerovym rozhodcim. Kvuli simulaci jsem v 15 prestal hrat fotbal, protoze se to od nas vyzadovalo a dokonce i trenovalo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Štve mně simulování i úmyslné faulování. Ale některé ty situace, jako ruka či gól – jsem pro přiznat, ale na druhou stranu v zápalu boje si to člověk někdy nemusí uvědomit.
A tedy nejsem fotbalista, radši volejbal na živo, než fotbal načumendu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
huxa

Ano, rozhodně by se mi více líbil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MK44

Dost možná, že v profesionálním fotbale by bylo možné zlepšit fairplay tak, že by hráč za každý faul platil procento z platu. Pokud je finančně závislý pouze na výsledku zápasů, vyplatí se mu faulovat nebo hrát komedii. Konec konců nejde o „etiku“, ale o šou pro platícího diváka, který, pokud vůbec pravidla zná, přestupek na dálku nemůže správně vyhodnotit. A i kdyby, hlavně, že „naši“ vyhrajou, že?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek