Avatar uživatele
Lukáš Rusek

Myslíte si že když budu pořád v bazénu mokrej a koupat se že mě sluníčko opálí?

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 2869 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Mám jinou odpověď.

Jenom po hubě a o to víc odrazem UV od hladiny. Na prcince budeš pořád vápno, páč přes vodu UV záření moc neprochází. Stejně tak i za sklem.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arachis

Mám jinou odpověď.

Budeš spálený jako čuník, voda sice část paprsků odráží ale nevýrazně blízko hladiny, naopak lesklá plocha vody je přitahuje. Pokud se nebudeš potápět ve 2 metrové hloubce a budeš plavat nebo ležet na lehátku či jen tak na vodě…Tak říkám-jako prase. Takže namazat se kvalitním vodou odolným přípravkem. Opalování není zdravé a rakovin kůže přibývá i u mladých lidí.

Upravil/a: arachis

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Seznam.cz

Ano

Takže upřesňuji otázku, že „většinu dne strávím v bazénu v podobném slunečném dni, jako dnes.“ Ne tedy, že budu stále v bazénu .
Ano, hrozí popálení. To z toho důvodu, že kapky vody na kůži tvoří jako by optické čočky, které zesilují světelné + blízké záření do bodu. Podobně působí namazaná pleť mastnými krémy. Zprůsvitní vrstvu a záření vstoupí níž . Opalování bez rizika? Postupně, po dobu 14 dní. Co na kůži tvoří ochranný filtr, film, je tenká vrstva kůže, ta vnější. Pod ní je ta, která potřebuje ochranu a časem má nahradit tu opálenou.
S těmi strašlivými hrozbami před sluněním, opalováním jsem skeptický, anebo s přínosem pro zdraví a pohodu člověka, zas optimistický.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek