Avatar uživatele
EVIL

Myslíte si že se věda behem 30let hodně zmení?

a co myslíte kdy se dostanem do doby kd ybudem plne obydlovat jine planety a budem mit lode neco jak startrek atd? myslíte si že nase doba je zastarala oproti tomu co bude za 10 let?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ten který je, BEAES, kapka, flodur před 4857 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ten který je

Obávám se že této doby lidstvo nikdy nedosáhne,protože do té doby se lidé sami zničí.Spíše bych počítal s tím,že se lidé dostanou zpět k nějaké primitivní a zaostalé společnosti.Důvod může být náboženský fanatismus nebo nějaký energetický kolaps.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Okolo roku 2020 se např. bude třeba zabývat problémem jak eliminovat riziko, že umělá inteligence si podrobí lidskou. Dále pak řešit otázky možné nadřazenosti uměle zdokonalovaných jedinců a také čelit zneužití manipulace s hmotou a energií cestou materializace prvků i subjektů.
Již nyní se začíná projevovat možný úpadek průměrné inteligence společnosti z titulu prohlubující se specializace a kvůli odklonu méně odolných osobností k technologiím na bázi virtuální reality.
Takže určitě se máme na co těšit, ale asi bude „veselo“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Terryle

Myslím, že na pohled se už toho moc nezmění, snad jen přístroje budou výkonnější a menší. Jiný planety obydlovat myslím nebudeme, to se plánovalo už před padesáti lety a pořád to není na dohled – nikomu se do toho nechce.
Myslím, že věda se spíš zaměří na problémy, jak získat víc potravy a vody, jak léčit nemoci a jak obecně zvyšovat životní úroveň.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
blato

Myslim, ze najblizsich 50 rokov sa nic podstatne nezmeni. Ludstvo dosiahlo svoje hranice a viac z toho, co vie uz nepojde vytazit, lebo vsetky objavy vedy maju aj vedlajsie ucinky. Je zaujimave pozorovat rozdiely medzi skvelymi uspechmi vedy v mediach a realitou, kde su problemom ovela banalnejsie problemy, ako su rozbite cesty, nedostatocna kapacita ciest, nedostatok energie, umierame na uplne bezne choroby a aj tie „najjednoduchsie“ lekarske zakroky, lieky stracaju ucinok, jedlo je nekvalitne, atd… Budeme asi skor zamestnani vykyvmi a rozmarmi pocasia a chorobami, ako nejakym vedeckym badanim. Za prevrat by som povazoval , keby v tomto casovom obdobi dokazali spojazdnit tu novu elektraren vo Francuzku. To by bol podla mna skutocny zlom.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek