Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Připomíná mi to film Her: Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku.

Teď k otázce: Osobně si myslím, že se tato forma vztahů bude pomalu vkrádat do každodenního života jak bude plynout čas. Prvotní zájem bude z řad zbohatlíků a až se dostanou ceny pro běžné lidi, tak se to dostane především k lidem bez rodiny, kteří o ní přišli, ale už nechtějí znovu zkoušet nové vztahy, aby se nespálili a pak těm osamnělým jedincům, kteří se lidí spíše straní. Bude to především věc v soukromí a bude trvat nějaký čas, než potkáme na ulici chlápka, který drží za ruku robotickou společnici a kráčí si to ulicí jako ostatní živé páry.

Otázkou je? Nahradí dotek na materiály robotické společnice pohlazení krásné dívky? Nemyslím si, ale stále bude jistota, že vám robotka neřekne něco co by vám zkazilo den. Co sex? To je ještě záludnější sféra. Tam se uspokojí lidé, kterým vystačí např. nafukovací panna.

Bude zajímavé sledovat budoucnost v tomto směru, ale nemyslím si, že u nás v ČR jentak narazíme na pár který bude napůl lidský a napůl robotí. I když u dnes se dá zahlédnout robotická sekačka trávníku, takže možná to nebude trvat zas až tak dlouho…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ten který je

Když se podíváme do budoucnosti, nejsou zde žádné fundamentální hranice, které bychom nemohli dosáhnout. Neexistuje žádný fyzikální zákon, který by bránil částicím, aby se organizovaly ještě lépe, než to dokáže lidský mozek.“

Jinak pro zpestření doporučuji sci fi film Ex Machinahttp://www­.csfd.cz/film/351140-ex-machina/prehled/

Zdroj: http://zoom.i­prima.cz/clan­ky/umele-inteligence-jsou-obri-riziko-varuje-stephen-hawking

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Admin2

Podobná otázka v archivu

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/otazka-pro-muze-robot-v-posteli

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Myslím, že každý normální zdravý muž půvabu téhle plastové krasavice zdárně odolá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek