Avatar uživatele
slipknotak

Myslíte si, že je člověk který pravidelně užívá nějakou drogu schopný někoho doopravdy milovat?

nebo ma vztah jenom k te droze? at je to cokoliv..marihuana, pervitin..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 4165 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Znám několik příběhů, kdy i nepravidelný uživatel dal přednost dávce před dívkou. Takže ta ho poslala do háje a našla si partnera který je natolik silný, že si nepotřebuje něco dokazovat drogami.
Takže ano – feťák je schopen víc milovat svoji dávku než dívku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Člověk závislý na lehkých drogách ( nepravidelný alkoholik, uživatel marihuany, gambler) je v určitém ( počátečním ) stadiu závislosti v některých případech schopen rozhodovat se a volit mezi povinnostmi, vztahem a změnou životního stylu anebo propadem do těžké závislosti. Myslím tím, že takový člověk je ještě schopen rozeznat riziko a důsledky svého počínání a např. citový vztah může pokládat za motivaci k ukončení svých rizikových aktivit . V každém případě s takovým člověkem je třeba vstupovat do vztahu s co největší obezřetností a při porušení domluvených pravidel nedat na sliby, doprošování, citové vydírání atd. a urychleně vztah ukončit! S jedinci, kteří už jsou pravidelnými konzumenty tvrdých drog, alkoholu nebo jsou denně v herně žádný vztah vůbec nenavazovat!

3 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Damiana, anonym, anonym Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Je schopen milovat jen tu drogu, ani sám sebe nemá rád. Od takových lidí dál, je to nemoc a musí se to léčit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
radce

Ano, určitě je schopný se zamilovat !
Ale je jiná otázka, co pro tuto lásku je ochoten obětovat, jaký má žebříček hodnot…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Ne. Milovat znamená i dávat a potřebovat – obojí mu splňuje droga. Nad drogou nikdy nemůže druhý partner vyhrát – pokud se nejedná o občasného konzumenta (jak píše Bohemica), ale o skutečně silně závislého člověka.
Existuje jedna pravda: Víš, kdy feťák lže? Kdykoli se mu pohybují rty…
Závislý člověk nikdy nemyslí na budoucnost, žije pouze přítomností, ale může ho velmi deptat minulost (obvykle příčina počátku závislosti). Proto na něj nikdy není spolehnutí. Hlídat závislého člověka ten druhý (čistý) nevydrží donekonečna – to se dřív zničí sám. Sliby? Přísahy? Nesmysl. Pokud není vlastní touha po změně a dotyčnému je v jeho „stavu“ dobře – nikdo a nic na světě ho nepřesvědčí, aby se změnil. Jedinou možností je skutečně silná vůle, ale to je pak opravdu výjimečný člověk – takový, který do drog prostě „jenom“ spadl v určité životní situaci. Ten se může změnit, protože si sám uvědomuje, že ho droga ničí (bez toho to nejde) a hlavně má jiné, skutečné priority, které v sobě (za podpory nového partnera) dokáže znovu nalézt a rozvinout. Doživotní abstinence je pak ale stejně jedinou možností.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek