Avatar uživatele
Adam2

Myslíte si, že lidi věří v jistou filozofii na základě její světové dominance?

Myslíte si, že kdyby Římané vyvraždili křesťany, tak by křesťanství dnes nebylo nejrozšířenějším náboženstvím?
A myslíte si, že kdyby nacisté dobyli Evropu a v roce 1990 byla revoluce podobná té, co opravdu byla, tak by dnes nacismus nebyl zakázaným směrem, ale komunismus by byl?

Zajímavá 0 před 2720 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ten který je

Kdyby nebyly ryby,nebyly by rybníky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Lidi mají samozřejmě sklon přejímat názory od svých rodičů a od ostatních lidí. Když se někdo narodí v muslimské zemi, muslimským rodičům, tak je docela pravděpodobné, že bude taky muslimem.
Kdyby jsou chyby. Historie se kolikrát vyvíjí nějakým směrem na základě zdánlivě docela bezvýznamných příčin. Kdyby na podzim 1941 bylo kolem Moskvy trochu jiné počasí (deště a následné kruté mrazy kdyby přišly třeba o týden později), mohli by Němci obsadit Moskvu a válka a celý zbytek 20. století by mohly dopadnout úplně jinak. Předpovědět jak by dopadly, je v podstatě nemožné.
Kdyby Římané místo toho, aby učinili křesťanství státním náboženstvím, pokračovali v pronásledování křesťanů, mohli by tím vyvolat povstání, které by způsobilo třeba pád římské říše o něco dřív a s jinou startovní situací do budoucna. To mohlo mít vliv na celý středověk jakož i na naši současnost. Jak by to vypadalo, opět nelze odhadnout. Je dosti pravděpodobné, že my bychom se vůbec nenarodili a místo nás by se narodil někdo jiný.
A řekl bych, že kdyby nacisté dobyli a udrželi Evropu, tak by rozhodně v roce 1990 nebyla revoluce podobná té, co opravdu byla. To je tak málo pravděpodobné, takže je docela scestné o tom vůbec uvažovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

V obojích případech by se Země měla líp.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek