Avatar uživatele
anonym

Myslíte si, že naší společnosti chybí klasické pojetí tanečních kurzů,které zahrnovaly i společenskou výchovu?

Kde se dnes asi učí slušnému chování a etiketě? Jak je možné, že starší ženu vycházející ze dveří pošty málem srazí probíhající cca 35 letý muž, který se do těch dveří žene doslova „hlava nehlava“,do ženy strčí a ani se neomluví?
Je pro takové jednání omluvou, že se jedná o „příliš zaměstnaného podnikatele“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? terry, iceT, Hlada, anonym, Illines, zzzzz před 4399 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Myslím,že základní znalosti o společenském chování a někoílk klasických tanečků by měly být součástí všeobecného vzdělání a vybavení každého jedince. :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
IK

Z pohledu mladých aktivních mužů jsme babi co stále někde překážejí a nedovedou se rozhodnout jestli chtějí přejít zebru nebo umřít na chodníku.
Už před 30 lety mi můj muž říkal že nehody zaviňují pomalí řidiči, protože se nedá poznat pro co se rozhodnou.
Jediné co si přeji do důchodu je abych vykročila ještě rázným krokem.
Myslím že etiketa to nezmůže, je to nová doba, která nese větší nároky i na starší, ale rozhodně ne jen na starší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Je to pochopitelně i výchovou doma, na „peskování“ v tanečních už bývá dost pozdě.
Já taneční kurzy pro dospělé pravidelně navštěvuji. Jejich součástí je i společenská a estetická výuka. Chodí tam právě lidé mezi třicítkou a šedesátkou, ale scénky slušného chování občas působí poněkud komicky.
Oni totiž ti lidé, kteří si to platí, jdou tam dobrovolně a je to jejich styl, to slušné chování většinou mají (ti, kteří přece jenom trochu „tápou“, se ale rychle „chytí“).
Mám takovou zkušenost, že když se žena chová jako pravá dáma, i „oslík“ se snaží projevit jako mustang. Ony ale bohužel ženy příliš na bontonu netrvají a chovají se hůř, než někteří chlapíci. A když si sebe neváží, jak myslí, že se bude chovat muž k nim?
Odnesou to ty druhé, to je jasné…
Omluva pro chování „borce“ z pošty neexistuje – pokud ji zrovna nevykradl, potom ten úprk chápu.:-))
Rozčarování chápu, ale je to jeho smůla. Takový člověk si nikdy neužije ten pocit být skutečně okouzlujícím mužem, protože nikdy nebude mít ženu na úrovni. Jak by k ní také přišel, když jí v klidu majzne aktovkou, neumí pozdravit, a když, tak ji počastuje přirovnáním hodným zapáleného jézedďáka?
Je to jen jeden z neotesanců, který i kdyby se dostal na parket v těch nej nóbl tanečních místo: Smím prosit? zahuhlá: ´Deš? Tak dělej!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zzzzz

Určitě to chybí. Dnes je to sama technoparty a tam té slušnosti člověk moc nepobere. Tím nechci nic namítat proti technu, jen si myslím, že ty taneční byly fajn.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
WeeBear

Pochybuju, že pan „příliš zaměstnaný podnikatel“ v tanečních někdy byl, pokud byl až tak arogantní. Litovala bych jeho taneční partnerky..

Mám kamarády, kteří v tanečních už kdysi byli a je to na nich znát. Když jsem se s nimi bavila do detailů, tak společenskou výchovu a etiketu učili v tančeních snad jen tři. Možná se mi to jenom zdá, ale je to na nich znát. Povahu člověka sice v tanečních neovlivní během deseti lekcí, ale záleží na každém jedinci zvlášť, jak to pobere on. Jestli si z toho něco vezme, nebo to jen „přetrpí“ se znuděným výrazem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
-KaTkA-

neřekla bych že chybí klasické taneční, které zahrnují i výchovu etikety,.. já chodím na gymnázium, kde se každý rok konají klasické taneční kurzy a já, stejně jako všichni moji spolužáci, jsem z nich byla nadšená.. záleží na každém, jak se chce chovat, a když se chce někdo chovat jako buran a ni milion lekcí etikety mu nepomůžou

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Myslím, že měly něco do sebe.
Ale také si myslím, že tyto kurzy nemohou nahradit výchovu rodičů. Ti na ni mnohdy nemají čas nebo, a to spíše, „kašlou“. I když výjimky se najdou. A ani je nemohou nahradit ve škole. Tam mají hlavně učit a až pak mohou vychovávat. Navíc, při dnešních pravomocech jsou učitelé více méně rukojmími.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek