Avatar uživatele
Muffz

Myslíte si, že p. Drahoš prohrál hlavně kvůli nálepce vítače uprchlíků, jak to tvrdí on i média?

Drahoš se několikrát zmínil o tom, že byl Zemanem a jinými označen jako vítač uprchlíků. Pravdou je, že se takto nepřímo vyjádřil před několika měsíci a pak před volbama kvůli voličům obrátil, ale to je jiná věc.
Myslíte, že spoustu lidí ovlivnil tento fakt a byl to dostatečný popud, aby volili Zemana? Přecejen jsme u parlamentních voleb byli svědky u SPD, že lidi jsou zmanipulovatelní neexistující migrační krizí, která čítá celých 12 uprchlíků v zemi.

Co jsem se bavil se známými, ať už nerozhodnutými nebo voliči p. Drahoše v prvním kole, tak si Drahoš podřezal větev při volebních debatách. A já jen souhlasím. Proč, když je takový člověk na úrovni, nedokáže připustit, že by se jako politik neprosadil, protože na to nemá krev, zkušenosti ani potenciál? Je to stejný typ jako Havel, který o politice neví nic, vše za něj dělají ostatní a on jen sklízí jejich úspěchy a vypadá v rámci možností slušně.
Nikdo z mého okolí nevolil Zemana proto, protože by byl Drahoš vítač. Naproti tomu byly mraky lidí, kteří volili Drahoše proto, protože nechtěli Zemana, bez toho, aniž by přemýšleli nad následky.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? GM, Muso před 2285 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Dcera (devátá třída) to učiteli vysvětlila takto nějak – nedokázal jedoduše odpovědět ano – ne. Jeho odpovědi byly dlouhé a nerozuměla jsem jim. V každé odpovědi útočil na Zemana…

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Hlavně prohrál proto, že nepřinesl žádné pořádné téma. Ani v kampaních ani v diskuzích mluvil vždy jen všeobecně. Jeho témata byla jen změna na hradě, a proti Zemanovi. Korunu tomu dal v poslední debatě, kdy řekl , že nechce být prezidentem dolních deseti milionů. I když to myslel jako parafrázi, tak myslím, že ještě nějaké nerozhodnuté voliče odradil. Oni celé ty volby nebyly ani volby, ale spíše referendum, zda Zeman ano- nebo ne.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Jak už to v takových případech bývá, příčin bylo určitě víc. Já sám jsem si jeho slova takto nevykládal, zato zemanovci se toho chutě chopili a vše řádně překroutili. Dalším rozhodujícím vlivem mohla být podpora Zemana od některých ostatních kandidátů i dalších politiků, vč. Klause.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Pan Drahoš nebyl dostatečně čitelný ani přesvědčivý, na rozdíl
od „hulváta na Hradě“ jednal neslušně člověk, který si jako hlavní
(možná jedinou devizu) vybral slušnost…
Svými nepromyšlenými výroky mu „pomohla“ manželka.

Chyb bylo více, ale podle mne hráli největší roli jeho příznivci svými
„pseudokorektními dopisy, návody či radami“ Zemanovým voličům.

Za největší „chybu“ považuji pohrdání lidmi s jiným názorem,
než zastával Drahoš a jeho příznivci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Pan Drahoš prohrál, protože dostal méně hlasů!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Drahoš se stavěl k uprchlické krizi velmi obezřetně. Rozhodně ho nelze nálepkovat vítačem i když rozhodně také nebyl jako Zeman ochoten porušovat mezinárodní dohody kvůli této otázce. Byl zastáncem toho, že se má ČR mnohem aktivněji podílet na vyjednávání o společném evropském postupu a ten se má následně dodržovat. A ne se společného vyjednávání prakticky neúčastnit a pak přijaté řešení jen bojkotovat. Myslím že tím že jeho přístup k migraci islámu do ČR nebyl až tak vyhrocený a jednoznačný si u některých slabodušších voličů vyslovil označení „vítač“.

Také v tom jistě sehrály roli všudypřítomné billboardy a letáčky ve schránkách s prostoduchými větičkami typu: „Stop migrantům a Drahošovi. Volte Zemana.“ , které sice přímo neříkají že Drahoš by otevřel hranice migrantům, ale jaksi mezi řádky tom tam mohli mnozí najít. Že to pravda není už je vedlejší. Stokrát opakovaná lež snadno pravdou stane, stačí ji zopakovat po stoprvé …

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Pan Drahoš hlavně neměl naprosto žádné politické zkušenosti. Jeho konstatování, že politice rozumí, neb se s politiky stýkal, je asi jako tvrzení pacienta, že je lékař, neb se stýkal s doktory. A krom toho, jak jste podotkl, je to vítač, který se navíc, když se to nehodilo jeho osobnímu prospěchu, začal najednou (a jsem přesvědčen že jen na oko) otáčet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Už jsem to psal v jiné odpovědi – Zeman měl profesionálněji vedenou kampaň. Nálepka vítače úprchlíků byla její hlavní součástí. Lid na to slyšel. Vzpomeňte na kauzu Lithium před parlamentními volbami. Tehdy o lithiu zasvěceně mluvili i lidi, kteří nevěděli co to vlastně je. Akce tehdy svůj účel (likvidace Sobotky) pefektně splnila, dnes už to nikoho nezajímá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Prehral preto, že nedokázal presvedčiť väčšinu voličov.
Veď okrem svojich priaznivcov mohol dokázať presvedčiť voličov Zemana a hlavne skoro tretinu zo všetkých voličov tvorili „pasivisti s tvárou boha Janusa“ https://wordwo­rry.files.wor­dpress.com/2014/09­/janus.gif , ktorí sa vôbec nezúčastnili hlasovania

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Věřím tomu, že mu to pár procent sebralo. Ale to už teď není důležité.

Prezidenta tu ale nemáme ani k tomu aby nadhazoval nějaká témata. Jeho úlohou není měnit zákony. Jeho úlohou je reprezentovat republiku, její vládu a hlavně dodržovat ústavu a další zákony. Takže z mého pohledu: Pokud by o uprchlících drž.. mlčel, příp. zmínil že se bude držet usnesení vlády, ale hlavně to bude dělat slušně, dostane můj hlas. (Tedy pokud bude na výběr mezi ním a Zemanem)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tw!st

Já myslím že prohrál hlavně protože je to fyzikální chemik a ne politik.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
maschin

U mě to tak bylo. Já jsem ho nevolil jen proto, protože je vítač a sluníčkář.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
plebs

V 30 letech vyhrál v Anglii uhlazený, vzdělaný, vždy perfekt oblečený s velmi inteligentní mluvou Chamberlain. V září 1938 tento elegán jel do Mnichova k vrchnímu skopčáku Hitlerovi podepsat mírovou smlouvu.
Když podepsal a vrátil se do Anglie, na letišti při výstupu z letadla mával mírovou smlouvou a blahořečil jak to dobře dopadlo.
Starý tlustý, zapáchající doutníkem, občas příznivec bratrů z mokré čtvrti Churchill smlouvu komentoval, cár papíru nás nezachrání, stejně bude válka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Slecna 007

Tak pro mně byl tohle hlavní důvod, proč ho nevolit. Zemana nemám ráda, myslím si o něm své, ale jeho postoj k otázce migrace byl pro mně stěžejní. Je mi jedno, že na otevírání hranic prý nemá prezident vliv, pro mně je důležitý postoj a to, co dává otevřeně najevo. Ani Babiš pro mně nebyl takovou hrozbou, jako to, jak se k vítání staví. Drahoš nevyhrál také protože je to muž bez charismatu a postavit volební kampaň na tom, že není Zeman a je slušný, mi přijde málo. A o té jeho slušnosti si taky myslím své. Jak byl v koutě, tak kousal a kopal. Jeho manželka vzkazuje člověku o holi, že se má odehrát debata ve stoje …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Muffz

Emefej – Zeman paradoxně v podstatě žádnou kampaň neměl, že sdružení přátel vyrábí letáky a posílá je, je kampaň na jeho podporu, nikoliv jeho kampaň. To stejné jako Horáček a jiní kandidáti pomáhali Drahošovi, taky to nebyla Drahošova kampaň, ale podpora jeho osobě. Zemanova „kampaň“ spočívala v tom přijít na debaty a říkat své názory a postoje.

Lithium nesloužilo k likvidaci Sobotky, ten se zlikvidoval sám postojem a změnou chování vůči svému koaličnímu partneru ze strachu před volbama. Chtěl zničit Babiše a ANO, zničil sebe a ČSSD. To nemá s lithiem nic společné.

mosoj – Kdo by to byl řekl :) . Moje otázka směřuje k tomu proč?

před 2285 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Dle mého prohrál hlavně negativní postoj Antizeman. Stejně jako Sobotka prohrál díky své nečitelnosti, nepředvídatelnosti, slabošství … slibuji co jsem odvolal a odvolávám co jsem slíbil. Po nátlaku opozice vystrnadil Babiše a jeho jediné téma ve volbách bylo Antibabiš. Politologové, sociologové, psychologové a ani nevím jak se všechny ty obory jmenují, potom hledají příčiny. Dle mého je to jednoduché – byl příliš negativní vůči svému protikandidátovi a asi pro mnohé nedokázal jenoduše odpovědět. Myslím, že mnozí by mu odpustili jeho nezkušenost, nevyzrálost, ale táké vím, že mnozí tuto útočnost vnímali velmi negativně a sůj hlas mu nakonec nedali. Samozřejmě o Zemanovi si můžeme také leccos myslet, ale je třeba vzít do úvahy i to, že ho lidé znají už dvacet let a ví tak alespň trochu co mohou očekávat (střílet novináře – to asi Putin čuměl, když to uslyšel, nebo ten čagan na Sobotku … to bylo fak silné kafe, které se k těm dvěma funkcím zjevně nehodilo. I když nezasložil si to tak trochu ten Sobotka?) I z tohoto důvodu nebylo na míste Zemana nějak démonizovat. Jo a pokud si snad někdo myslí, že ten Mlynář vyfičí z hradu, tak na to zapomeňte. Říkal jsem to už před pěti lety a teď, když už na hradě ví, že nemusí mít prověrku na přísně tajné, tak budou všechny v klidu posílat do … a nakonec to zdůvodní slovy – názor nemění jen idiot.

před 2285 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
GM

Kdybych mohla, dala bych ti 100 palečků… P. Drahoš z poloviny nekandidoval za sebe, ale proti Zemanovi. A nejvíc mu u obyčejných lidí „pomohl“ gambler Horáček, který nadělal miliardy na lidském neštěstí. Nechápu, jak někteří lidé vůbec mají odvahu vylézt na veřejnost.

před 2284 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek