Avatar uživatele
bolak

Myslíte, že by se v budoucnu mohl evolučně vyvinout člověk tak, aby měl na rukou 24 prstů?

Já už jsem se několikrát snažil naučit to všema deseti, ale bohužel neúspěšně a nemůžu se smířit s tím, že další generace budou procházet tím samým co já a trýznit se u jak kajak jak kajak, jel kolej jel kolej a podobnejch frází. Přál bych prostě budoucímu člověku, dětí mých dětí nebo dětí dětí mých dětí nebo těm, kdo přijdou po nich, aby se úspěšně vyvinuly do homo computerus nebo homo zaviačič či jak si je budoucí vláda Spojených států binárních pojmenuje, do druhu, který bude mít minimálně 12 prstů na každé ruce a boční výrůstky na třetích malíčkách, aby mohli mačkat shifty.

Myslíte, že je to možné?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kepler, aliendrone před 2274 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hapiky

Vývoj lidstva by se mohl ubírat jiným směrem. Pro člověka je a bude prioritní myšlenka. Pomocí ní, možná i očí, může už dnes částečně ovládat či řídit nějaký program, který je na to přizpůsoben (viz S. Hawking).
Pokud se ale lidstvu podaří rozluštit genové informace DNA, můžeš si „pořídit“ nějaké prsty navíc, otázka ovšem je, na co ti budou aneb jestli nebudou spíše kontraproduktivní. Poptávka by totiž byla zřejmě po něčem úplně jiném.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

To určitě ne, vývoj vždy probíhá k optimálnímu řešení, aby daný orgán co nejlépe sloužil svému účelu. Mně se naopak zdá, že máme jeden prst zbytečný. Moji teorii potvrzuje i následující fakt: všimni si, že v KAŽDÉM animovaném filmu mají postavičky zásadně jen čtyři prsty 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Bože, je to vůbec možné bádat nad podobnými pitomostmi!?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

To není pravděpodobné a ženám jistě při té představě jistě vstávají vlasy hrůzou – no pochop, že udělat manikůru na 10 prstech včetně laku už dnes nějaký čas zabere a ty bys jim tuhle rychtu více jak zdvojnásobil – to zaprvé. ;) :D :D

Za druhé – proč 24 prstů, když anglická abecda má 26 písmen, česká ještě víc? :o ;) :D

Biologická evoluce je příliš pomalá a v člověku dosáhla svého vrcholu. Člověk (rod Homo) je zde již cca 2,8 milionů let a bráno čistě vzhledově se téměř nezměnil. Trochu se více se napřímil, trochu vyrostl do výšky, mírná změna ve tvaru lebky a chodidla – a to je asi tak všechno.

Technologická evoluce, která nyní přebírá štafetu je neskonale rychlejší/efek­tivnější. Již dnes vidíš náznaky. Přiblblá W10 asistentka Cortana (jestli už opravdu v češtině funguje – nevím) je jedním z nich. Značně efektivnější jsou AI různých společností (Google, Facebook apod.), vládních institucí (NSA) nebo ve vědeckých laboratořích.

Je mnohem pravděpodobnější, že dřívě se PC použitelně „naučí mluvit“ (rozpoznávat a generovat hlas), takže nebude potřeba klávesnice, abys počítači něco sdělil, prostě mu to řekneš. Očekávám v období několika, maximálně 20 let.

Pokud se lidstvu dostane času, tipuji, že časem bude vyvinut neurální interface, který mnohonásobně zefektivní komunikaci se strojem, než je pomalá kostrbatá řeč. Prostě budeš komunikovat myšlenkami. A ani to nebude trvat miliony let, spíš tak max. 3 generace.

Takže – k čemu pak 24 či jiné číslo prstů, na které by se čekalo mnoho milionů let? ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pruzkumnik

Víc prstů určitě né, počítáme v desítkové soustavě, k napočítání do deseti nám stačí prsty na obou rukách

pokud se bude člověk evolučně vyvíjet, tak asi v oblasti krku bude svalstvo silnější a v případě těch prstu, pokud budeme mít čím dál větší mobily tak i delší prsty :p

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek