Avatar uživatele
zjentek

Myslíte, že bůh teď někde ve svým zázemí nadává na lidstvo, jak na něj všichni kašlou?

Stejný pocity boha jako ty naše.

Představuji si, že teď lepí ďury někde v atmosféře a proto taky jsme jej za posledních min. 100let neměli šanci vůbec spatřit. Skrze samou robotu už nevidí, že tu dřeme jak mezci. Pak to spravuje. Plive na zem, a je sprostý.
Nedalo by se mu nějak pomoct?

Zajímavá 0 před 2809 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Psychotic

Bůh na lidstvo nenadává, Bůh lidstvo vyhlazuje, pokud není spokojen. Což si trochu odporuje s konceptem božího plánu a vševědoucnosti apod., ale nu což. To, že tady zatím jsme, bych bral jako důkaz toho že Bůh zatím sedí na pohovce, čumí na Top Gear a lehce mastur… medituje. A s tím mu není třeba pomáhat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

Myslím, že ne. Pomoct by se dalo tak, že sám nebudu jednat v rámci možností destruktivně a naopak se budu řídit Novým zákonem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Nie, je povznesený nad ľudskými egoistickými vlastnosťami, veď oplýva božským vlastnosťami plnými nadľudských vzťahov. Postupuje ako umelec, ktorý svojim dielam vkladá svoju dušu, svoje vyznanie a keď je nespokojný s výsledkom svojej práce, neuspokojí sa s tým, ale prerába a tvorí dovtedy, až bude plne spokojný. A kedže boží čas trvá nekonečne dlho, má čas na tvorbu, nemusí sa ponáhľať, aby stihol uzávierku.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jan Kunčar

Bůh dal lidem svobodnou vůli a možnost rozhodování. Pokud se lidé rozhodnou špatně (proti svému svědomí), je to jejich odpovědnost, ne vůle Boha.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Bůh udělal pro lidstvo všechno, ale pravdou je, že na to většinou lidé kašlou. Snaží se lidstvo zachránit, aby přišlo k rozumu, ale lidé si jdou raději svou vlastní cestou, do hrobu.. (Jan 3:16–21)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Bůh na lidstvo nenadává jinak by jsme už dávno neexistovali, ba naopak má s námi nezaslouženou trpělivost.
Všichni na něj nekašlou, pouze Česko-pohani a nějací někde Křováci ale ti jen proto že o něm nikdy neslyšeli. Když se trochu porozhlédneš po světě tak zjistíš že jinak všechny státy jsou věřící a Boha milují.

Upravil/a: bububabu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek