Avatar uživatele
Kepler

Myslíte, že dezinformace vládnou světu?

Já jsem o tom přesvědčen. Konspirační teorie mi natolik učarovaly, že mám zase novou. Sergeje Skripala jsem totiž osobně znal. Nenarodil se někde u Kaliningradu, ale v Karviné. Ve skutečnosti se jmenoval Slávek Skřípal. Byl o tři ročníky výš v lidušce, kam jsme oba chodili. Já se učil na kytaru, on na housle. Někdy během normalizace emigroval právě do Kaliningradu, kde tedy byl nováčkem, rusky Новичок. Já jsem kytaru pověsil na hřebík, ale on na housle hrál pořád a vůbec se to nedalo poslouchat. Byl to on, kdo otravoval lidi kolem sebe, až jednou jeho soused chytil nerva a pokusil se ho zabít. Vinou desinformací a různým hoaxům z toho nakonec vznikla dnešní desinformace, která má za úkol poškodit výborné rusko-britské vztahy. Z několika pravdivých slov (Skřípal, Новичок, otrava, nervy) z toho nakonec ta všeobecně známá slátanina. Mně ale nikdo neoblafne!

„Jaký je rozdíl mezi nepřesností a omylem? Nezlobte se, milý Einsteine, ale toto zase já považuji za pouhou hru se slovy, na níž, jak je Vám jistě známo, vybudoval hrabě Karel Marx celou svou teorii poznání.“
Jára Cimrman

„Všichni se shodujeme v tom, že vaše teorie je ztřeštěná. Zdá se mi však málo ztřeštěná na to, aby bylo pravděpodobné, že je pravdivá.“ (výrok určený Wolfgangu Paulimu)
Niels Bohr

Tak co, zdá se vám tato konspirační teorie dostatečně ztřeštěná, aby mohla být pravdivá?

Slávek Skřípal těsně před útokem
https://pixaba­y.com/cs/pouli%C4%8Dn%C3­%AD-hudebn%C3%ADk-houslista-housle-1906407/

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, marci1, lota, Lamalam, independent před 2257 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Dezinformácie sú dôležitou súčasťou nadvlády človeka nad človekom. Lož a pravda v tom „správnom pomere zmiešania“ vytvárajú presvedčivú dezinformáciu skrytú pod dôveryhodným zjavom. Je to ako módne oblečenie a makeup skrývajúce vrásky a deformitu tela, ako poetické slová o žiarivej budúcnosti pod mračným hríbom jadrového výbuchu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jsi v tom dobrej, ale opomíjíš základní smysl dezinformací kterým rozhodně není pobavit vtipnou recesí ale sledovat nějaký svůj skrytý zájem … například „naštvat býka“, doslova rozlítit dav a poštvat jej proti vládě ve jménu nějaké alternativní neprůkazné pravdy. Autor konspiračních teorií pak může doufat, že jeho malé šance, že ve vládě stane sám, budou jednoho dne vyšší než šance stávající vlády své pozice udržet 🙂

Dezinformace ovládají svět už od dob kdy vzniklo první náboženství 🙂, což samo o sobě není v podstatě nic jiného než ovládání davů pomocí dezinformační kampaně.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Vezmu to z jinýho soudku mimo rozsah otázky:

Je pravděpodobné, že skutečného vykonavatele „popravy“ se dezinformace o činu hluboce dotknou, zvláště pak ty, které by situaci dokázaly logikou, rozumem a nadpřirozenou intuicí (mentalista) vysvětlit tak nepochybně, že by v konci vypadaly vcelku věrohodně, jako třeba ty tvé! A jelitož svý dílo autor nejspíš považuje za mistrovskou práci, za jakousi operu hip hopu anebo jinej vrchol žánru, zvedne jej ze židle jakákoliv teorie, vedoucí k pochopení a vysvětlení činu. A proto kdybych já měl tvý schopnosti rozklíčovávat situace způsobem, jak jsi to tady předvedl, určitě bych zde svým vyzrazením takto neprozřetelně neriskoval holý život!

I když, je jasný, že o svých přednostech bys měl dát světu vědět, to je fakt škoda, promrhat TAKOVEJ talent mlčky! ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Myslím si že nad tématem vraždy člověka, resp. pokusu o ni, není vhodné žertovat, obzvlášť když mocenské kruhy jsou schopny tohoto činu zneužít k obhájení svých choutek porobit si jeden z největších a surovinově nejbohatších států světa, i kdyby obyvatelstvo EU měli zatáhnout do války. A klidně si to můžeme nazvat konspirační teorií.

Upravil/a: autacek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

IMHO dezinformace jsou tak staré jako schopnost lidí komunikovat.
Existuje hypotéza, že výkonný mozek se u lidí vyvinul proto, aby mohli manipulovat své bližní a získávat neoprávněné výhody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Kdo ovládá média také převážně ovládá stádo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Ano, vládnou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Omlouvám se za hrubku, už nemohu opravit – DEZINFORMACE!

před 2257 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek