Avatar uživatele
zjentek

Myslíte, že instalace AdBlocku (ABP) celkově zrychlí browser, jelikož jeho okna se nezdržují zbytečným načítáním reklam?

Anebo instalací tohoto doplňku navíc se browser naopak zpomalí?

Browser + AdBlock Plus- pomalejší či rychlejší prohlížení?
Názory? Dohady? Skutečnost?
Díky ;)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2277 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Klaproth

Bude to o něco pomalejší, systém bude nepatrně brzděn detekováním reklamy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Bude to o něco rychlejší, detekování reklamy systém nikterak speciálně nevytíží. Ovšem některé stránky mohou mít problém se zobrazením a budou důsledně trvat na tom, že si musíš reklamu prohlédnout.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Muffz

Zrychlí. Kontrola stránky je bezesporu rychlejší než zobrazování všech reklam, které svým způsobem aktualizují stránku a načítají skripty. Zkus si sám odinstalovat (ne jen deaktivovat) AB a pak zase nainstalovat a uvidíš ten citelný rozdíl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Já jsem AdBlock zkoušela několikrát, ale pokaždé jsem jej
zase musela odinstalovat, protože mi prohlížeč (Firefox) hrozně
zpomaloval, prohlížeč při pár otevřených panelech „padal“.

AdBlock nepoužívám, reklamu jsem „odchytala“ prostřednictvím
souboru hosts. (Nemusím řešit každý prohlížeč samostatně.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Záleží to web od webu a i na zvoleném prohlížeči. Naprostou většinou ale AdBlock zrychlí a to dost výrazně. Vlastní zkušenost podpořená měřením rychlosti vykreslení stránky.

Moje zkušenost je výrazně pozitivní – ale s klasickým AdBolckem. Tebou zmíněný ABP sice také NĚKTERÉ reklamy blokuje, na druhou stranu nezřídka místo nich vkládá JINÉ (takovými, kteří zaplatí autorům ABP, aby se reklama zobrazila), takže ABP je podle mne v celkovém výsledku o ničem a systém někdy nezrychlí, nýbrž zpomalí.

Jistě jsou weby, kde AdBlock postrádá smysl (Wikipedie), na druhou stranu YT nebo Stream si bez blokování nedovedu představit, aniž by mi naskakovaly pupínky. Takže za sebe doporučuji, ovšem originální AdBlock, nikoliv AdBlock Plus!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Díky blokování není třeba stahovat často mnoho MB reklam, které se narozdíl od běžného obsahu stránek nedají účinně kešovat, protože jsou při každém načtení jiné.
Dělá to opravdu velmi slušný objem, určitě víc než polovinu dat stránky tvoří jen reklamy a při kešovaném načtení se načítají vlastně jen další reklamy.
Adblok tohle všechno zablokuje a data ušetří. Na rychlost prohlížeče to ale tak velký vliv mít nebude, pryč už je naštěstí doba kdy reklamní banery byly FLASHové což opravdu velmi významně zatěžovalo systémové prostředky, dnes už jsou to ve srovnání s nenažraným FLASHem naštěstí většinou jen obrázky a texty s dynamickými prvky řešenými mnohem efektivněji pomocí javascriptu.

Něco málo Adblock na druhou stranu ukousne, u každé stránky musí projít kód a reklamy vyhledat podle stovek regulárních výrazů, které jsou klíčovým prvkem jejich detekce.
Tato ztráta by ale neměla být až tolik znatelná, ostatně můžete to snadno poznat, jak dlouho adblocku trvá stránku zkontrolovat, obvykle v průběhu této aktivity je ve spodní stavové liště napsáno něco ve stylu „Čeká se na rozšíření AdBlock“ a některých případech to může být déle ale obvykle si toho ani nestihnete všimnout.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek