Avatar uživatele
hapiky

Myslíte, že je ještě hodně lidí, kteří neustále vzhlíží k Rusku jako největšímu příteli ČR?

Zajímavá 0 před 2153 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

K příteli možná ne, ale jako osvoboditeli od nacisnu a fašismu. A to je správně. Není tajemstvím, že tzv. západní mocnosti (tou dobou z větší části okupovaná Francie, bombardovaná Anglie a jediné čerstvé USA) se zapojily do osvobozovacích bojů až když byl Němec na ústupu, tak, aby v Evropě z Německa ještě něco chytli. Územní vliv i lidské mozky. Mimo to, Slované by měli držet při sobě, neb k sobě máme historicky nejblíž, ať se nám možná náš původ nemusí líbit.

Upravil/a: autacek

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Hodně? Hodně jich nebylo NIKDY! (ani za totáče, věř mi, na schůzích ROH apod. se žvanilo leccos, doma pak plně něco jiného :D)

Jen prostě přibývá lidí, kterým dochází, že po sametové komedii se nám kýžené „svobody“ dostalo JINAK, než si představovali. To, co považovali za nechutné (stovky odposlechů ročně) se dnes děje LEGÁLNĚ CELOPLOŠNĚ (pročpak neřve Chátra 77 jako kdysi?), míra korupce v totáči považovaná za skandální dnes dalece překročila tehdy veškeré myslitelné meze (tomu co se děje dnes by před 30 lety NIKDO nevěřil, že se může beztrestně a obecně bez jakýchkoliv následků dít). Nechci vypisovat všechny svinstva prasokracie, je jich tolik že by to nejzákladnější zabralo celý den.

Není se čemu divit, že mnozí lidé, kterým je předhazován ruský strašák (který zcela jistě za naši současnou situaci NEMŮŽE!) instinktivně nevěří systémové propagandě (po právu) a jejich sympatie o obrací k Rusku (poněkud naivně).

Fór je totiž v tom, že jakkoliv se nám to předhazuje JINAK, tak v Rusku je to STEJNÉ jako u nás. Stejný systém, stejné principy, stejný srab. Ano, možná že nálepky, barvičky a praporky s hesly jsou jiné – podobně jako jeden člověk může mít jednou kabát a podruhé bundu – nicméně pod tím je to pořád stejný zkur*ysyn!

A přesně o to také jde – na jedné straně vyrobit „Keplery“, kteří by nejraději odstranili z abecedy písmeno „R“, protože jím začíná název Rusko a k nim „antikeplery“ – vše jen proto, aby se lidé zabavili a nepídili se po skutečných příčinách problému. (nedej bože, kdyby požadovali NÁPRAVU!!) Jak jsem již zde psal – celá situace mi přijde podobná, jako když se hlídací psi s plným nasazením rvou o kosti, které jim zloděj předhodil proto, aby v klidu mohl vykrást jim hlídaný dům.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Když se podívám do historie, tak na jaře LP 1917 byl bolševismus, komunismus za finanční podpory z Německa dopraven do Ruska a tam začal klíčit. V roce 1940 napadlo Německo Rusko a po porážce skopčáků Rusko za pomocí Francie, Anglie, USA začalo porcovat Evropu.

Podle rakouského odborníka na historii Josefa Hofmestera, nebýt postupu a kouzel Německa, tak pravděpodobně, vliv Ruska v Evropě nebyl a ani v Československu rok 1948 a 1968.

Veškeré kňourání části čecháčků na rok 1948, 1968 bylo provedeno poblázněním velké části národa a skočením na blekotání soudruhů Gotwalda a Dubčeka a později soudruh Dubček zbaběle podepsal okupaci a o rok později jako předseda NS pendrek-zákon. Vypadá to, že osmašedesátníci budou ještě dlouhá léta kňourat a obdivovat soudruha Dubčeka, který 5 let studoval komunismus v Moskvě, když se podívám na staré fotografie, tak čecháčkové neměli mít hesla ať žije Dubček, ale ať žije soudruh Dubček a po podepsání okupace měla být hesla, – děkujeme soudruhu Dubčekovi za podpis a umístění spřátelených vojsk.

Nevzhlížím k Rusku ani USA jsou to mocnosti, které mini státy přehlížejí a občas ani neví zda je to Česko, nebo Čečensko.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Ne.
Myslím si že nikdo rozumný nevzhlíží k žádné
zemi jako k největšímu příteli ČR.

Ale rozumní lidé také nepopírají výzanmný podíl SSSR na porážce
fašistického Německa ani na osvobození části Evropy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Ano. Stará garda komunistů, někteří bývalí socani a nově i mladí, co nezažili reálný socialismus, o roku 68 ani nemluvě. Námitka, že teď už v Rusku komunisté nevládnou a je tam demokracie, neobstojí. Ta demokracie je dost pofiderná, je to Putinova „demokracie“ Vládní politika silně připomíná dobu sovětů, jsou to pořád stejní imperialisti. To je můj soukromý názor, nemusí každý souhlasit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Hodně, hodně… no jasne, asi tak půlka! A ta druhá VZHLÍŽÍ k USA! A pak je tu mezi půlkama eště pár poserů, co vzhlíží k PRCu, bo se v blízké budoucnosti nechcou bát o robotu a má to sfá opodstatnění- ve 21. století není nic horšího, jak nemít na benzin, elektriku a na konzum!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Emefej

autacek > „neb k sobě máme historicky nejblíž“? To máš odkud? Naše historie byla různě propletená s Němci a Rakušany, to ano. O historické spojitosti s Rusy jsem v životě neslyšel. Nějaký příklad by asi nebyl, že?
S tím osvobozováním máš pravdu, Rusové bez ohledu na ztráty osvobozovali část Polska a Finska už v té době, kdy se Angličani nechali zbaběle bombardovat od Ruského spojence – nacistického Německa.

před 2151 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Keplere, čteš to zde ??!!!

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Krišpin: Dubček byl natolik silný a odvážný, že se sovětskému bezpráví postavil. Byl to srdcový komunista, ale i kdyby jich byla většina, Rus by je stejně zašlapal do země. Dubček sice nebyl Hus, aby pro svoji pravdu zemřel, ale alespoň se pokusil ruské kleště povolit. Že to dopadlo tragicky, za to můžou proruští kolaboranti a zrádci, kteří nás ochotně opět do ruského sevření zaprodali.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Hapiky,

tomu snad nemůžete věřit ani Vy!

Za to, že to dopadlo tragicky, nemohou kolaboranti, ti začali se SSSR „spolupracovat“ až po obsazení. Kolaboranti sice okupantům leccost usnadnili, jakoby „okupaci posvětili“, ale nezapříčinili ji. SSSR by nás tehdy „zadupal do země“ i bez kolaborantů.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Byli takoví, co na kolenách prosili Rusáky o pomoc, ještě před invazí. Já si tu dobu dobře pamatuji, tak mě nepřesvědčujte o tom co nebylo. Problém byl ale někde jinde. Dubček to chtěl totiž hodně rychle, to byl ten problém. Mělo se to dít pomalu a nenápadně.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

O „žádostech o pomoc“ před invazí nevím, ale vím, že se kolaboranti mohli objevit až po ní.

Já njsem to také zažila, ale na rozdíl od Vás vím, že mé vzpomínky nejsou spolehlivé. Proto si i tuto dobu ověřuji… (–:

A neměl byste si nic nalhávat, není pravda, že
to tehdy nevyšlo kvůli kolaborantům. Nevyšlo
by to bohužel ani bez nich.

Těřko dnes soudit, jestli Dubček tehdy mohl postupovat jinak. Já si myslím, že ne. Podle mých „zdrojů“ měl informace o chystaném „zákroku“, byl vydírán, chtěli po něm, aby „zařadil zpátečku“. Podle mne neměl na výběr, kdyby se mu to podařilo urychlit, nejspíš by se k tomu i Západ postavil trochu jinak a SSSR by neměl volné pole působnosti.

Dubček jistě (u)dělal i chyby, ale myslím, že v této situaci nemohl jednat jinak.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

To není obhajoba kolaborantů, jen chci zdůraznit, že SSSR by tehdy udělal cokoliv, aby vývoj u nás zvrátil. Dokonce si předem z(a)jistil, že mu v okupaci nebude Západ bránit.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

autacek: Sovětský cíl osvobodit východní Evropu byl nepopiratelně až druhořadá záležitost. Byla sice podmíněna tou hlavní, a to bylo porazit Německo. Osvobozování východní Evropy Ruskem mělo hlavní cíl „sféry vlivu“.
Nikdo mě nikdy nepřesvědčí, že to bylo z lásky k bratrským národům. Kdyby tomu tak bylo, udělali by to jako Amíci: Osvobodili by a odešly. Ty státy, kteří se nedokázali ubránit Ruské uzurpaci, mohly dalších 40.let po svobodě jen toužit a museli aplikovat hloupou sovětskou demagogii.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

I toto je třeba uvést na pravou míru.
»Kdyby tomu tak bylo, udělali by to jako Amíci:«
Osvobodili, zničili průmysl, ukradli plány a další
dokumentaci úspěšných podniků a odešli.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orwell

Tak jest. A stálo by za to uvést, kolik toho osvobodili, s jakými ztrátami a další podrobnost, mj. velmi zajímavé! Rusů zde „zařvalo“ přes 130 000 a pochybuji, že to bylo jen z bratrské lásky k nám. Přesto se tak stalo. Mladí zaslepenci nikdy neuvěří.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Zařvalo, ale zbytečně. Pro ruského důstojníka voják neměl žádnou cenu.

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orwell

Pro každého důstojníka jakékoliv armády nebudeš mít jako obyčejný voják téměř žádnou cenu, neboť fungují na stejných principech. Pokud jsi byl na vojně (o čemž pochybuji), měl bys to vědět. Nenech se tolik ovlivňovat americkými filmy, kterými jsme denně v TV zaplavováni. Nebýt tvrdé disciplíny, drilu i jisté krutosti v sovětské armádě, válku by nevyhráli a my dnes nepsali tyto příspěvky.

před 2152 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Ty principy jsou jen v tvé hlavě.

před 2152 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orwell

Ty principy jsou známé hlavám všech těch, co sloužili alespoň 2 roky vlasti jako záklaďáci.

před 2151 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

PS: Orestez jistě souhlasí…

před 2153 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek