Avatar uživatele
Kepler

Myslíte, že v globálním měřítku bude lidská práce nahrazována umělou inteligencí?

Jistě, nejdřív nastoupily stroje, pak automatické stroje, pak roboty, člověk je stále méně potřebný. Budeme někdy na práci strojů úplně závislí?

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? ten který je, annas, dudu, johana 56, briketka10, rouzi před 2393 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Myslím si, že ty stroje budeme muset stále nějak programovat.
Práci dělníků roboti nahradí zcela, ale pod naším dozorem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ten který je

V globálním měřítku ne,ale vyspělé státy dnes už stojí na prahu čtvrté průmyslové revoluce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Začnu od konce. V podstatě jsme už na práci strojů někde závislí už dnes. Nedávno jsem sledoval výrobu aut v nějaké zahraniční automobilce. Třeba v celé karosárně pracovaly pouze roboti a vše pouze kontroloval jeden člověk. A další výrobní postupy zajišťovaly opět pouze roboty a počítače, lidé pouze „dohlíželi“, případně v době odstávky prováděli nutné opravy a seřízení.
Nastavení robotů, pro detailní úpravy jednotlivých aut, podle originálních objednávek zákazníků, prováděly počítače, na základě konkrétní zakázky.
Pokud by došlo k rozsáhlejší destrukci, případně došlo k dlouhodobějšímu výpadku elektrické energie, určitě by se výroba úplně zastavila.
A tak, jak šel vývoj od manufaktur po dnešní automatizaci a robotizaci, v součinnosti s počítači, tak bude vývoj pokračovat i k vytvoření samostatné umělé inteligence. Ta pak bude schopna nahradit člověka i v profesích, kde je, prozatím, inteligence, jako předpoklad fantazie a představivosti, nutná a zatím je potřeba, aby v tomto smyslu stále ještě toto zajišťoval člověk.
Ale my se toho už K asi nedožijeme. ☹, nebo 🙂 ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Myslím a verím, že ľudská práca a myseľ časom nahradia umelú inteligenciu.
Pretože, ak človek prestane využívať svoju myseľ, svoje telo, postupne prejde do štádia živočícha na chov, prípadne na iné účely podľa požiadavok umelej inteligencie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

Je pravda, že roboti negativně ovlivní určitou práci, takže ohrozí v tomto smyslu lidi. Dobře se budou mít, kteří budou roboty vlastnit. Když nebudou lidé pracovatt, nebudou mít peníze, za co budou nakupovat? Nebo to bude vše zdarma?

Odborníci uvádějí, že je třeba se zamyslet nad tím, aby roboty nevlastnil jen jedinci, ale podělili se o jejich vlastnictví s dalšími jedinci..

Ohrožená jsou povolání, která jsou založená na rutině. Zatím jde o práci v továrnách, ale co obchody, občerstvení, služby? Stiskne set knoflík a robot sám vyrobí třeba obložený chleba bez zásahu člověka?

Spíš to bude tak, že lidé nebudou přímo vyrábětt, ale budou obsluhvoat stroje, které někdo navrhne. Bud důležité technické vzdělání.Ale nebude jich tolik potřeba.

Ale myslím si, že roboti nenahradí zdravotníky, některé opraváře či jiné řemeslníky. atd. Co budou lidi dělat?

Toho se nedožiju, ale nezahynou lidé? – Čapkova vize – nebude chybět láska?

Je každý pokrok cesta vpřed?

Na netu je informací mnohem víc. Např.
Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future (Vzestup robotů: Technologie a hrozba budoucnosti bez práce).

Zdroj: http://ceskapo­zice.lidovky.cz/ro­botizace-ohrozeni-lidske-prace-nebo-prilezitost-f85-/forum.aspx?c=A151022­_145752_pozice-forum_kasa

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Stroj s umělou inteligencí nenapíše čtivou knížku ani nevymyslí vtip.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Pane kolego přiznávám, že mě takto Vámi položená otázka nemile překvapila. Dnes se přece zdaleka nejedná o umělou inteligenci, ale o pouhé nahrazení lidské práce robotem. A mimochodem, už dnes i v našem hospodářství chybí nejen kvalitní pracovní síla, ale není také uspokojena poptávka po „robotech“!

O umělé inteligenci začneme nedej Bože hovořit, až „udělátko“ řídící střelu na určitý cíl se samo rozhodne a změní místo zásahu!

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Nejen lidská práce, ale člověk samotný bude „nahrazen“. Říká se tomu evoluce, v člověku dosáhla biologická evoluce nejvyššího stupně, následný stupeň již bude technologický. Lidé a ostatní biosféra tak či onak půjdou od válu a evoluce přejde na nesrovnatelně schopnější (technologickou) kolej s neskonale vyšším potenciálem.

Jediná otázka k diskuzi je, JAK lidstvo zakončí svoji existenci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Stroje stále více usnadňují lidem práci, ale stále bude potřeba lidí k tomu, aby stroje fungovaly a výroba byla efektivní. Na druhou stranu je stále dost práce, kterou stroje nezvládnou, nemají na to potřebný cit a hlavně rozum.

Sebelepší stroj, řízený umělou inteligencí, bude stále jen stroj, který bude pracovat s algoritmy, bez emocí, bez rozumu..

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
KarolínaNovo

Časem možná ano, ale myslím si, že nás se to nebude týkat. Je sice pravda, že i u nás v práci jednoho robota máme, ale zatím jen jednoho, ale ten nenahradil ničí práci. Robota máme díky https://www.pro­fitexgroup.com/ , kteří nám ho udělali podle našich požadavků.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

annas
„Spíš to bude tak, že lidé nebudou přímo vyrábětt, ale budou obsluhvoat stroje, které někdo navrhne. Bud důležité technické vzdělání.Ale nebude jich tolik potřeba.“
vízia je nie znížiť počet pracovníkov, ale znížiť čas na pracovný týždeň, tj viac voľných dní.

před 2392 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
independent

…a potom, teda předtím musí ty roboty někdo do té fabriky namontovat

před 2393 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Dnešní roboty ještě umělou inteligenci nemají, dělají jen to co se jim naprogramuje. Androidi s UI by ty hloupé roboty zvládly i namontovat. Nebo je rovnou vyvíjet a vyrábět.

před 2392 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek