Avatar uživatele
e1232851@trb

Má cenu kupovat auto okolo 40 000 Kč?

Má cenu kupovat ojetinu za 40k? třeba nějakou Octavii
myslíte že může bez větších oprav (vyměna oleje, baterky) jezdit jeste 3 – 4 roky – poprípadě jaké další nutné opravy tam pravděpodobně budou)?

https://www.sau­to.cz/osobni/de­tail/skoda/oc­tavia/17484569?g­oFrom=list
https://www.sau­to.cz/osobni/de­tail/skoda/oc­tavia/17489444?g­oFrom=list
https://www.sau­to.cz/osobni/de­tail/skoda/oc­tavia/17466135?g­oFrom=list

Zajímavá 0 před 2368 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nejde odhadnout co bude třeba opravit. . Může vše vydržet, ale také opravy mohou přesáhnout současnou hodnotu vozu. U každého kusu to bude jiné. Jestli to má, či nemá cenu musí každý rozhodnout sám. Jako nejekonomičtější se jeví koupit nové auto, do dvou let ho prodat a koupit zase nové. Je to pouze otázka příjmu a možností.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Muffz

Zrovna Octavie bych se nebál, tehdy se tam dávaly kvalitní motory, dva známí jezdí v TDI 2.0 a mají najeto 350 000km+ a motory jsou stále v bezvadném stavu. Benzíny jsou na tom obdobně. Výhoda Octavky je i fakt, že si spoustu věcí opravíš sám a díly jsou levné.
Po koupi je nutné jen udělat nové rozvody (do 4000,– podle typu), kdyby ruply, tak je to totálka, která už se nevyplatí opravovat. Brzdové destičky stojí pár kaček, taky bych podle potřeby vyměnil.
Jinak jsou to bezúdržbová skvělá auta, která ještě pár roků vydrží. Ne jako ty dnešní 1.0 TSI, které mají motory s životností 150k km a pak jsou na odpis.

Drap – koupit auto a za dva roky ho prodat je kravina, navíc si člověk přidává problémy s prodejem. Pokud chce člověk měnit auto co dva roky, tak je pro něj ideální operativní leasing.

Upravil/a: Muffz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Optimista… Výměna oleje nebo baterky není větší oprava – to je vlastně spotřební materiál. Olej se mění po cca 10000km a stojí asi 2000Kč. Baterka až v zimně nenastartuješ, asi 1000Kč. Pak takové rozvodové řemeny – někde v autě bude štítek kde je stav km kdy se má vyměnit. Pokud není nebo je nedůvěryhodný tachometr tak hned. Pak se ti může stát, že brzo začne blbnout spojka nebo nějaké ložisko.
Prostě se připrav na to, že 40000 to nebude, spíše o 20000–30000 víc. Nevydat se ze všech peněz. Leda že bys to kupoval od kamoše a věděl v jakém je to stavu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Drap: Nejekonomičtější je koupit nové auto a do dvou let prodat? Tady poněkud pochybuju… Ta půjčka na dva roky podle mně přijde tak na 100–150 tisíc – to mi přijde docela dost. To už vyjde líp si pořídit ty 3 staroušky a v nejhorším případě alespoň jeden z nich ty 2 roky přežije i bez výraznějších oprav…

Aktuálně mám auto které jsem koupil před 4 lety za 80 000. údržba v autodílně mně vychází tak na 5–10 tis. ročně vč. přezouvání, výměny čelního skla a technické…

před 2367 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek