Avatar uživatele
Kryšpín

Má kloubní výživa dobrý účinek?

Můj příbuzný užívá na doporučení kloubní přípravek Klokan klouby, šlachy,

Původně
Kloubní výživa má dobrý účinek ?

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, marci1 před 2291 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Preparáty na klouby jsou předražené a nemají takové účinky (ani ty s hydrolyzovaným kolagenem), jak kolagen obsažený přímo v potravinách. Osvědčená je potravinářská želatina, aspik, huspenina, vepřové koleno ap. 🙂
http://www.zby­nekmlcoch.cz/in­formace/texty/zdra­vi/poraviny-obsahujici-kolagen-priznaky-nedostatku-kolagenu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ano má.Určitě neublíží.Když si koupí vepřové nožičky a uvař je, dosáhne podobného efektu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Ano má!! Reaguji na uplacený test v Blesku.
ˇÚčinný preparát musí obsahovat Glukosamin, chondroitin, MSM a želatinu ( hydrolyzát)!!!!!!! Je třeba ale preparát brát několik měsíců 2–4 a nejméně každý rok. To vše je v testu zmíněno.

Není ale nad osobní zkušenost.
Kdysi mě jedna rehabilitační zdravotní sestra poradila Geladrink Forte kapsle.
Prý jim tenkrát na školení říkali, že je nejlepší ( v té době).

2005 – velké bolesti pravého ramene i v noci.
Ortopéd indikoval operaci pravého ramene. Čekací doba 2 roky! Začal jsem užívat zmíněný Geladrink. Na konci druhého měsíce bolesti začaly ustupovat a do půl roku bylo po bolestech. Dodnes rameno nezabolí.

2010 – bolesti pravého kolene ( voda v koleni) a ještě cosi ( bohužel si nepamatuji) čeho se bez operace nezbavím ( dle ortopeda).
Začal jsem opět ve vyšší míře užívat Geladrink a do půl roku bylo po bolestech. Dodnes koleno nebolí. Navíc mě to vždy zklidnilo mírné pobolívání kyčlí.

2015 – poměrně výrazná bolest levé kyčle a mírně pravé. Začal jsem opět užívat Geladrink forte s určitou skepsí, vzhledem k mému věku( 71) a poměrně silné bolesti levé kyčle. Do čtyřech měsíců bolesti ustaly. Jenom občas se mírně ozve levá kyčel. Chodím ale bez jakékoliv bolesti kyčle, ramene i kolene !!!!!

Právě jsem si objednal 1. balení Geladrinku pro prevenci. Hodlám opět užívat 3–4 měsíce.

Takže já říkám, funguje to, ale za podmínek které uvádím ( zejména želatinu mnoho těchto přípravků neobsahuje). Ty minimálně tři měsíce užívání jsou nutné, neboť účinek se dostavuje až ke konci druhého měsíce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Je potřeba užívat přípravky, které podporují tvorbu vlastního kolagenu. Dotace kolagenu přes žaludek moc nefunguje. Když budu jíst ledviny, játra nebo mozek, tak si také neopravím ty svoje ledviny nebo játra, a nebudu mít druhý den IQ 180.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
GabulkaA

Mně pomohla moc. Když jsem měla probémy, tak jsem kloubní výživu brala. Kolagen https://www.wol­doshop.cz/klou­bni-vyziva/kolagenovy-prasek-s-cokoladovou-prichuti-bez-pridavku-cukru-100--hovezi-kolagen-s-5-komponentnim-proteinem-500g/ s čokoládovou příchutí, ale bez cukru, takže super.

před 1124 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
klapalfr

Já si myslím, že dost záleží na tom o jaký konkrétní přípravek se jedná. Některé jsou lepší, některé horší. Co vím, tak mezi ty lepší patří například Harmonelo Flexi. Dá se sehnat tady odtud: https://imuni­ty2go.harmone­lo.shop/ Není sice nejlevnější, ale je kvalitní.

před 1407 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek