Avatar uživatele
luckykubrt

Má naše hymna „Kde domov můj“ větší význam než před migrací ?

Zajímavá 0 před 2458 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Kdo nezná odpověď, která je obsažena i v hymně samé, pak ať jde zkusit život opovržené náplavy v zemi jiné. Imigrace pro mně nepředstavuje problém, zatím celá naše země od prostých občanů až po nejvrcholnější politiky stojí za stejným názorem – nepouštět je sem. Vzácný případ solidarity s vládou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Pro našince ano, pro přivandrovalce naprosto žádný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

Samozřejmě, že v době ohrožení jakékoliv země má její hymna větší význam, než v dobách poklidných. Proto se taky v takových vypjatých okamžicích hraje a zpívá na shromážděních, demonstracích a pod. Účelem je pozvednutí sebevědomí národa i vyjádření odporu vůči utlačovateli, agresorovi, případně i vlastní vládě, která se nechová tak, jak by měla. Vzpomínám si na obsazení naší republiky v r. 1968 spojeneckými vojsky. Taky se zpívala často hymna, v TV běžely historické filmy Jan Hus, Jan Žižka,… Nakonec na počátku sametovky v r. 1989 se nezpívala náhodou taky? Myslím při tom na M. Kubišovou a další. No a přijde doba (nebude to dlouho trvat), kdy se bude zpívat zase. Otázkou je, bude-li to stačit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ten význam „Kde domov můj“ hodně přibližuje k lidem v sociální situaci bez domova nebo neustále zkoušet v kterým koutu(země)světa bude líp! Tzv. „Kde domov můj“ ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Já mam dojem, že v případě nesnází bude stačit bojovně řinčet dozickými klíči a čekat jak se pár dravců a slibotechen rozhodne vést poslušný český národ. Jinak migranty je zapotřebí přijmout přeje si to náš velký přítel USA a vedoucí představitelé v Bruselu.
Naše vláda t.j. firma ANO, růžovka a svatý přislíbeno přijetí jenom 6500 imigrantů, což není mnoho.
Dále vláda ČR dne 31.8.2016 schválila vypsání zakázky na pouhých 520 milionů na intengraci 6 tisíc úprchlíků imigrantů pro rok 2017–2019

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
luckykubrt

Kepler: Ale Sobotka by je sem pouštěl ve velkém. Já jen, kdyby se to stalo skutečností, aby jsme si nehledali nové domovy. ☹ Právě proto, že se tady cítím doma tak bych o svůj domov nechtěl na rozdíl od migrantů přijít.

před 2458 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No , naštěstí pan Sobotka o ničem nerozhoduje. Kvůli imigrantům určitě nikdo svůj domov neopustí, tak jak to neudělal ještě nikdo, kde je imigrantů ve státě až čtvrtina. Jde o to, jaké šmejdy si domů pustíme. USA jsou taky zemí imigrantů, dnes už i Německo. Jsem pro to, abychom si mezi imigranty mohli vybrat.

před 2458 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek