Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má někdo tip na PC software jež umí měřit sílu satelitního signálu ?

Dobrý den. Měl by někdo tip na Pc software, jež umí zobrazit sílu satelitního signálu pro sat. Pc karu? Software jež je ke kartě dodán sice umí zobrazit sílu signálu pro danný program, jež zrovna sleduji, nicméně hledám program, s nímž by bylo možné si svépomocí nastavit správně pozici satelitu. Pokud někdo poradí a je-li to takto vůbec možné provést, budu rád za dobrý tip. Děkuji

Předmět Autor Datum
Pokud tím myslíš polohu paraboly, tak nejlepší je koupit za pár stovek SatFinder. Měřiče v programu…
jirka44 02.06.2010 11:52
jirka44
Spis nez hledat program na PC,si neco precist. umisteni-satelitu
kmiki 02.06.2010 11:57
kmiki
Na to co chceš je profesionální sat měřák za velmi značný peníz.Žádný program pro nás laiky na PC ne…
hobzamartin 02.06.2010 15:00
hobzamartin
Ano to je správná odpověděd, neboť mě zajímalo, za situace kdy požadovaný satelit chytám, ale třeba…
Tuky 02.06.2010 18:47
Tuky
Spravne nastavis poziciu satelitu bez meraku tak, ze bude tvoj program zobrazovat silu naladeneho ka…
MM.. 02.06.2010 18:58
MM..
Aku mas PC sat. kartu, aky operacny system? Su karty ktore ukazuju signal v rozmedzi asi 8%, s takou… poslední
Dreamer 03.06.2010 20:10
Dreamer

Na to co chceš je profesionální sat měřák za velmi značný peníz.Žádný program pro nás laiky na PC není a asi nebude.Kdyby toto bylo, tak už tímto způsobem ladí každý,když se naučí trochu na PC.Za druhé,nastavení paraboly svépomocí je možné ale chce se o sat příjem zajímat a opravdu si něco přečíst.

Ano to je správná odpověděd, neboť mě zajímalo, za situace kdy požadovaný satelit chytám, ale třeba při silnějším větru u něktrerých programů ztrácím signál a nemám ho připevněn na dlouhé tyči, jsem doufal, že by třeba mohl být software s jehož pomocí by se dalo nastavení paraboly přesně doladit. děkuji za nápovědu a spozdravem

Spravne nastavis poziciu satelitu bez meraku tak, ze bude tvoj program zobrazovat silu naladeneho kanalu u PC bude sediet niekto s mobilom v ruke, ty mu zo strechy zavolas a posunies parabolu o milimeter, cakas co ti povei do mobilu, atd. tak najdes hranicne polohy (ked sa zacne signal silno zhorsovat) vo vsetkych smeroch a das to potom do stredu.
Samozrejme predpoklad je ze uz mas ten satelit aspon priblizne najdeny, a len parabolu doladujes. Ked ho nemas ani najdeny tak to je na dlhsie, najprv nastavis zhruba sklon, a hladas... Pomaly po milimetroch lebo satelit reaguje so spozdenim.

Dalsia pomocka moze byt ze niektore satelitne prijmace maju aj vystup sily signalu ako napatie, ak to satelit ma tak staci si vyviest 2 dlhe draty a obycajny voltmeter. Tak som nastavoval parabbolu ja pred 15rokmi s analog satelitom, ktory taky vystup mal.

Aku mas PC sat. kartu, aky operacny system? Su karty ktore ukazuju signal v rozmedzi asi 8%, s takou ti nepomoze ziadny program.

Je vela alternativnych programov ale postupne sa stavaju platenymi alebo na nich autor prestane pracovat, napr. ProgDVB, DVB Dream, AltDVB, Skyview, DVB Viewer... silu signalu ukazuju aj v realnom case, ale to co potrebujes existuje hlavne na baze pluginov/modulov od tretich stran. Pre DVB Dream (do verzie 1.4i freeware) existuje modul SignalDisplay v1.0, ma aj audio vystup, to znamena ze pipa podla toho ako silny je signal, uzitocne ked nemas PC blizko paraboly.

Kazdopadne ked nemas parabolu dostatocne upevnenu, myslim ze doladenie nepomoze, ale to opat zalezi aj od konvertora, velkosti paraboly, druzice a nic z toho neuvadzas, takze sa takto tazko radi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru