Avatar uživatele
zvonisek

Má někdo z vás zkušenosti s regresní terapií?

Je to nebezpečné?

Zajímavá 0 před 2294 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Osobní zkušenost nemám. Za určitých okolností to mlže být i nebezpečné. Pokud to dělá školený odborník, neměl by být žádný problém

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

K jednodušším regresním terapiím patří i kineziologie.

Vychází z energie, svalového napěti a podle toho, jak se sval napne či uvolní, terapeut zjišťuje, zda jsou energetické kanáty zablokované, dostane se až k traumatům z dětství i dalším negativním zážitkům.

Postupně si vše vybavíte,. Tímto způsobem se odblokovvává energie, která špatně proudí mezi orgány, svaly a mozkem. Uvidíte svou auru.

To vlastně tvrdil i Sigmund Freud, že zážitky z dětství jsou uloženy někde hluboko v našem poidvědomí a že je třeba je odstranit, jinak se třeba nezbavíme strachu ze psa, který nás pokousal. .

Tuto terapii jsem vyzkoušela, doporučila mně ji moje známá. Bylo t v době, kdy mě klasická medicína odepsala. Než jsem našla vhodnou alternativní léčbu, hledala jsem všude, co by mně mohlo pomoct. Ale je pravda, že jsem si vybavila zážitky, o nichž bych mohla tvrdit, že jsem je nikdy nezažila.

Terapeut vás drží lehkým tlakem za předloktí a klade otázky, na něž se odpovídá Ano/Ne. Už si to přesně nepamatuji, ale vím, že terapeutka nahodila věk, kdy se mně něco přihodiulo.

Je to už dlouho, přestala jsem na to myslet, ale zřejmě to nebylo tio pravé ořechové.

Jinou regresní terapii neznám, ale určitě to chce odborníka. Nevím, jakým způsobem se terapeut vrací s klientem do minulosti. Ale může dojít i ke znučití.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Mám. Nefunguje. Nevím, k čemu by mi bylo při depresích užitečné poznání, že jsem někdy ve 30. letech byl žena a muž mne zbil řemenem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek